Herskapelig hus for pus

Det er til og med installert et avansert friskluftsanlegg med allergifilter inne i hotellet. - Dette sørger også for stabil temperatur hele året, sier Øystein Myhre.

Det er til og med installert et avansert friskluftsanlegg med allergifilter inne i hotellet. - Dette sørger også for stabil temperatur hele året, sier Øystein Myhre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

På Myhres kattehotell på Tyristrand hersker det alltid fred og fordragelighet. Selv når hotellet er fullbooket, med 60 katter under samme tak.

DEL

- Men da er det fullbooket også, sier innehaver Øystein Myhre. Han driver Myhres kattehotell som ligger landlig til i Holleiaveien på Tyristrand.

- Alle har hvert sitt rom. Noen har flere katter, og de bor sammen på dobbelt- eller familierom, sier han. På spørsmål om det ikke ofte blir bråk, smiler han raskt.

- Nei, alle går løse, og ingen føler dette stedet som sitt territorium. Derfor blir det ikke bråk heller, forklarer han.

På 300 kvadratmeter kan de boltre seg fritt, lekerom og luftegård er tilgjengelig for alle.

- Og skulle noen bli syke så har vi egen sykestue.

Øystein Myhre drev med hester i mange år, og kattehotellet er en ombygd stall. Selv har han fagbrev som snekker og smed, og kona Kristi er møbelsnekker.

- Vi solgte all hesteinnredningen og bygde om til et kattehotell for fire år siden. Før det sto ferdig tikket bestillingene inn. Kundekretsen er enorm, og mange kommer langveisfra.

- Jeg er nok spesielt glad i katter, sier han med et beskjedent smil.

Helpensjon

- Kattene må være vaksinert, og fulgt opp med markkur. Vi har også egne avlukker hvis kattene ikke er kastrerte. Vi skriver journal på hver eneste katt som er her, så vi kan skreddersy oppholdet til hver enkelt gjest, sier Øystein fornøyd.

I samme bygg er det tilrettelagt for egen sykestue, med to avlukker.

- Det hendte en gang at en familie skulle til Syden. Rett før de skulle dra, brakk pus beinet. Da kunne vi tilby katten fred og ro i en sykeseng her, så familien kunne dra allikevel, sier Øystein.

- Det koster 140 kroner i døgnet å ha en katt her hos oss. Det er inklusiv frokost og middag, altså. Maten er tørrfor, våtfor med makrell, laks eller hva man vil. Pus har tilgang til mat hele tiden, forsikrer han.

Ta ansvar

- Det er ikke bare å ha et dyr. De som benytter seg av oss, tar ansvar for katten sin. Vi har mange faste kunder som bestiller fra ferie til ferie så de vet de har plass, sier han.

For familien Myhre blir det lite ferie – i alle fall med det første.

- Vi prøver å ta en uke i året. Da stenger vi hotellet. Men resten av året bare koser vi oss! Her har vi jo samlet alle interessene våre på ett sted. Det blir både hus og hytte i ett det. – Og hotell, legger han til og ler.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags