Gå til sidens hovedinnhold

Her flyter hundrevis av høner om kapp

Artikkelen er over 9 år gammel

Det ble folkefest under HBKs hønerace ved Glatved brygge lørdag. HØNERACE:

For anledningen var små badeender omdømt til høner. 158 bedriftslag konkurrerte i det første racet, og rundt 400 høner var solgt til det store privatracet. Noen av dem ble solgt få minutter før start.

To vinnere

Starten måtte utsettes litt på grunn av problemer med målsnora, som var spent opp fra Dronning Tyra over elva. Men flokken med små og store deltakere fulgte spent med på nedtellingen, da HBKs daglige leder Per Christian Balke endelig slapp hønene utfor gangbrua.

Ole Johan Mala og guttene Sander og Simen hadde den raskeste høna i racet. I bedriftsracet var det Salt og Pepper som vant HBKs spreke arrangement.

LES OGSÅ: Hun pyntet den fineste høna

Folkefesten ble krydret med en minikonsert ved Drolsum stasjon som blant annet spilte sin ferske singel, med hyllest til Nordsida. Den blir med når bluegrassbandet gir ut CD neste år.

HBK-autografer

Publikum kunne kose seg med grillmat, handle HBK-effekter eller få autografer fra noen av HBKs beste spillere. Stolt kunne konferansier Sven Thoresen blant annet presentere de nye spillerne Mikkel Vendelbo fra Danmark og Toni Kolehmainen fra Finland.

Per Christian Balke er fornøyd med deltakelsen, og tror at høneracet mest sannsynlig blir en ny tradisjon. Det ble arrangert i samarbeid med Glatved brygge og Ringerikes Blad.

Resultatlisten:

Privatracet:

1) Ole Johan Mala

2) Linda Petersen Hetland

3) Diana Obst

4) Morten Haakenstad.

Bedriftsracet:

Salt og Pepper