Nå blir det elvefestival på Hen stasjon

Uteservering: – Vi håper på fint vær så publikum også kan sitte ute og nyte utsikten over Ådalselva, sier Einar Rokseth, som sammen med sønnen Reidar gjør i stand på Hen Stasjon til Elvefestivalen 19. august.

Uteservering: – Vi håper på fint vær så publikum også kan sitte ute og nyte utsikten over Ådalselva, sier Einar Rokseth, som sammen med sønnen Reidar gjør i stand på Hen Stasjon til Elvefestivalen 19. august. Foto:

I august kan du oppleve festivalen «Viser ved elven» på Hen Stasjon ovenfor Ådalselven.

DEL

På en kolle ovenfor Ådalselven ligger Hen Stasjon. Her arrangerer Pegasus Vise- og lyrikklubb festivalen «Viser Ved Elven». Festivalen som foregår i Godshuset 19. august, blir arrangert i samarbeid med Hen Gjestgiveri.

Historisk industristed

– Vi ønsker å sette elvens kulturbærende side på banen gjennom musikk og lyrikk, sier komponist, utøver og Pegasus' representant, Knut Arild Melbøe i en pressemelding.

På det gamle industristedet Hen dannet nettopp elva grunnlaget for utviklingen på 1800-tallet, og dermed er rammene lagt.

– Hønefoss-området har en nær tilknytning til elva, og vi ønsker å bringe den fram i ulike sammenhenger. Beitostølen har sin Trollrock, kystbyer som Mandal, Tromsø og Bergen sine festspill. Vi anser visen som et unikt uttrykk mer i slekt med elvens følsomme slyngende løp. Vi starter nå og håper å kunne gjenta arrangementet i årene som kommer, sier Melbøe.

Ringeriksmaraton

Festivalen arrangeres samme dag som Ringeriksmaraton. Innehaver av Hen Stasjon, Einar Rokseth, ønsker at utøverne legger siste etappe til Hen Stasjon.

– Hen Stasjon er stoppestedet etter Hønefoss Stasjon, men selv om det ikke går tog denne dagen, er det mulighet for historisk transport, sier Rokseth og forteller om Motorhistorisk klubb Ringerike som stiller med veteranbuss denne dagen. Antall bussbilletter er begrenset, sier han.

Mange musikere

Artistene som skal stå på scenen i Godshuset kommer fra fjern og nær. Her skal nevnes Per-Erik Berge og Hens egen Arne Christian Johannessen. Låtskriveren Susanna Lily, opprinnelig fra Toten og Lars Harald Storebø fra Oslo kommer også. Fra Värmland i Sverige stiller Robert Vennström med svenske kvalitetsviser, mens Christoph Kirchhofer er en trubadur fra Kiel. Sølvi Dalhaug bidrar med nordnorsk visesang. Synnøve Appelthun-Andersen og Ringeriksdikteren Elling «Felefransen» Vistekleiven bidrar begge med dikt.

Forhåndssalg

På grunn av begrenset plass i Godshuset selges billetter på forhånd.

– Billettene kan kjøpes hver lørdag av Motorhistorisk klubb Ringerike, som har tilhold på Norsk Samferdselshistorisk Senter på Hønefoss Stasjon. I tillegg kan billetter til arrangementet fås kjøpt på Hen Gjestgiveri, sier Rokseth.

Hønefoss Sparebank støtter tilstelningen. Dette er med på å holde billettprisene rimelige.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags