Underholdt foreldrene med morsomt show om vennskap

KOMISK: Selv Donald Trump og Kim Jong-un ble venner på Helgerud skole. Og det på grunn av en potetgullpose!

KOMISK: Selv Donald Trump og Kim Jong-un ble venner på Helgerud skole. Og det på grunn av en potetgullpose! Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tradisjonen tro ble det arrangert underholdningskvelder på Helgerud skole 9. og 11. april.

DEL

InnsendtTittel og tema for årets underholdningskvelder var «Veien ble til mens vi gikk ... og dette var det du fikk». Elever og lærere har øvd mye og gjort mange forberedelser før forestillingene ble vist for publikum.

Elever i 7. klasse utgjør «crewet» som styrer blant annet lys, lyd, storskjerm, røykmaskin, kamera, chromebook og er scenearbeidere. Tre av elevene etterlignet skolens ledelse, rektor og avdelingsledere og ledet publikum gjennom forestillingen. Man må vel kunne si at parodiene traff godt

Forestillingen åpnet med at 7. klasse sang Queens «We will rock you» før det var 1.-klasses tur til å innta scenen. De sjarmerende 1.-klassingene framførte eventyret «Skinnvotten» og sang «Skal vi være venner».

Neste klasse ut på scenen var 2. klasse som skulle gå langt ... Sangen «Langt å gå» av Klovner i kamp (fra Månelyst i Flåklypa) ble flott framført før elevene viste en flott dans.

Deretter var det 5.-klasses tur og de tok publikum med på en reise gjennom tradisjonene på Helgerud. 
De startet med førskoledagen og var innom blant annet orrhaneleik og leieskole før de kom til avslutningsfesten i 7. klasse.

Etter pausen på tirsdag kom 3. klasse på scenen med sitt klassekorps. De framførte fire låter, blant annet en jazzlåt musikklærer Hans Petter Herføl hadde komponert spesielt for anledningen.

ALLSANG: Her er alle elevene samlet til sang.

ALLSANG: Her er alle elevene samlet til sang. Foto:

På torsdagsforestillingen var det 4. klasse som åpnet andre akt med sangen «Sammen er vi tusen» og en dans.

Elevene i 6. klasse hadde fokus på å være venner på tross av at man er forskjellige på ulike måter. Publikum ble vitne til at til og med Donald Trump og Kim Jong-un ble venner, og nøkkelen til det vennskapet var selvsagt en pose Kims potetgull.

Mot slutten av forestillingen tok 7. klasse opp forskjellene på skolen i dag og i gamle dager. De var innom både linjegymnastikk, kuleramme og dagens Chromebook.

Helt til slutt kom alle elevene på scenen og framførte avslutningssangen «Her er vi». Originalmelodien her var «This is me» hentet fra «The Greatest Showman», med tilpasset «Helgerudtekst».

Hele forestillingen ble gjennomført med skolens eget husband bestående av pianist og kapellmester Arne Mosskull og Hans Petter Herfør på bass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags