Svein Olav Blindheims St. Sunniva-inspirerte «I din tid som i min» er på ingen måte bare helgendyrking. Det handler om datidens og nåtidens flyktninger, fremmedfrykt og tro og tvil. Fortalt gjennom sagnet om hele Vestlandets helgen, St. Sunniva, som kom fra Irland til den lille øya Selja for over 1000 år siden. Trukket inn i vår tid, både musikalsk og handlingsmessig.

Her leses nyheter om somaliske båtflyktninger og menneskesmugling som talekor fra scenen, Og senere, et folkemøte etter at en sonor NRK-røst har forkynt at det er registrert ulovlig innvandring til Selja og at man frykter at flyktningene skal søke kirkeasyl. Det ender i folkemøte der parallellene fra Sunnivas tid til vår tid er mer enn tydelige.

St. Sunnivas historie er sentral. Formidlet med innlevelse av aktørene, i Blindheims spennende tekster og musikk. Bundet sammen av Helle Storskogen.

Det er lovsang med klare keltiskklingende toner og rytme. Det er blå jazztoner og sarte klanger. Det er rap og talekor og ballader med sjel og tidvis gospeltrøkk.

Sangerne, med Ingvild Hasund i spissen som Sunniva, Nora Kolkin, Ida Gjesvold, Werner Storskogen og Dagfinn Kolkin overbeviser. Med et solid orkester ledet av Svein Olav Blindheim på bass, Syver Storskogen på tangenter, Said Oufkir på marokkansk strengeinstrument, Madeleine Ossum på fiolin og Amund og Elmar Karlsen på slagverk.

Lyd og spennende lyseffekter gir forestillingen et løft, effekter som bølgeskvulp og måkeskrik og stormende bølger følger de irske båtflyktningenes ferd over oseanet. Til et land der de led en vanskelig skjebne. I sin tid, og kanskje også i vår.