Hedres av departementet

Sigbjørn Lilleeng får igjen en pris for sine evner som tegnerserieskaper.

Sigbjørn Lilleeng får igjen en pris for sine evner som tegnerserieskaper. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Sigbjørn Lilleeng er redd han bare kommer til å mumle et takk når Trond Giske gir ham prisen for årets beste tegneserie.

DEL

- Jeg er ikke så flink i sånne sammenhenger. Så jeg kommer vel bare til å mumle takk, og gå og sette meg igjen, forteller 26-åringen fra Haugsbygd.

- Men dette er jo selvfølgelig veldig kult, da, sier han.

Vinner med musikalsk vennegjeng

Fredag skal nemlig Sigbjørn Lilleeng motta velfortjent heder fra Kultur- og kirkedepartementet for å ha laget årets beste barne- og ungdomstegneserie i 2008. Prisen får han for boka "Eksossolo," som ble gitt ut i november i fjor .

Dette er den fjerde historien i serien "Nebelgrad Blues," som handler om vennegjengen i bandet Grim Obsessions.

Lønnsom pris

Det er kanskje ikke så rart at Sigbjørn forventer at han vil bli nervøs, for prisen skal deles ut av statsråd Trond Giske ved Nasjonalbiblioteket i Oslo i formiddag. Da vanker det både diplom og en pengepremie på 30.000 kroner på 26-åringen.

- At jeg får prisen er vel et tegn på at jeg har gjort noe riktig, sier han kledelig beskjedent.

Gjør suksess

Beskjeden har han imidlertid ingen grunn til å være. Lilleeng vant debutantprisen under Raptusfestivalen 2007 og "Nebelgrad Blues 3" skaffet ham Sproingprisen for beste norske serie samme år.

LES UTDRAG FRA VINNERSERIEN HER

Nå ser han positivt på fremtiden som tegneserieskaper.

- Det skal mye til for å kunne leve av dette. Men 2008 var et bra år, sier han.

Pølsemaker "på fritiden"

I tillegg til sine egne serier, leverer Lilleeng illustrasjoner til andre verk. Og ekstrajobben på Leiv Vidar gir ham noen sikre kroner i kassa. Men det er ikke pølser som fyller dagene til haugsbygdingen.

- I dag leverer jeg den aller siste "Nebelgrad Blues-" historien til trykkeriet, avslører han.

Ny setting

Det var egentlig boka han nå prises for, som skulle være den siste. Men så presset enda en historie om bandgutta fra landsbygda seg fram.

- Denne gangen møter vi dem ett år senere, og et par av gutta skal flytte til Oslo for å studere, forteller Lilleeng, som forsikrer om at både tegnestilen og settingen blir svært så annerledes enn de tidligere historiene i serien.

To andre store prosjekter er også under utvikling, og Lilleeng røper at leserne om ikke så lenge kan vente seg en actionfylt science fiction-historie kalt "Generator."

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags