Har ventet på dette i 20 år

Snart blir det ny scene for alle slags show på Ringerike Folkehøgskole.

Snart blir det ny scene for alle slags show på Ringerike Folkehøgskole. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

- Den nye scenen er sterkt ønsket og delvis planlagt i 20 år, forteller rektor på Ringerike Folkehøgskole, Morten Eikenes.

DEL

Ringerike Folkehøgskole kunne denne måneden markere at nok et skritt var tatt i riktig retning, med en høytidelig samling i nybygget, da taket kom på plass 9.januar. Samarbeidspartnere Eske Arkitektur, Tronrud Bygg med underentreprenører, samt Hønefoss Lyd, var alle invitert til «kranselag». På uhøytidelig vis derimot, helt i folkehøgskolens ånd, ble gjestene servert boller, kakao og kaffe.

Lang vei mot målet

- På slutten av 90-tallet ble en ny scene tegnet, men planene ble aldri realisert. I 2008-09 startet prosjektet vi jobber med nå, hvor Eske Arktitektur har tegnet salen. Her bruker vi noe av den gamle bygningsmassen, men bygger også nytt.

Eikenes forteller videre at sist Ringerike Folkehøgskole bygget nytt, var i 1972:

- Vi mente nå at elevene våre fortjente bedre fasiliteter. Det var tid for forandring.

Hverdag og fest

Bror Andersen, lærer på linjen for musikk og teater, deler skolens visjoner:

- Det skal bli en sal for hverdag og fest, men for oss blir det først og fremst et klasserom. Byggeprosjektet har et budsjett på 27 millioner kroner, minus kostnader for lyd, lys og sceneteknikk. Eiknes mener at de økonomiske rammene viser at skolen er måteholden:

- Den nye salen er nøktern, med plass til 150 gjester. Et teleskopamfi kan gi rom for enda flere. Bak scenen har vi helt unike fasiliteter i lokal målestokk, med snekkerverksted, systue, garderobe og øvingsrom, forteller Eikenes.

- Vi har planlagt en prøveåpning allerede i mai, men scenen vil bli offisielt åpnet for bruk til høsten.

- For elevene vil dette bety en utvidet profil av hva som hører hjemme på en scene, forteller Ole Christian Øen, lærer på linjen for standup og revy.

- Scenen åpner helt nye muligheter for oss.

Lokaler til leie?

Eikenes ønsker også at lokalbefolkningen skal få et nærere forhold til skolen:

- Vi vil i hovedsak benytte fasilitetene til egne forestillinger, men åpner for å leie ut lokalene til andre prosjekter. Eiknes nevner sommerrevy og foredrag som nye muligheter.

- Tidligere har elevene benyttet gymsalen til øving, slik at elevene på idrettslinjen måtte «vente på tur». Nå får vi dermed mindre slitasje på gymsal og andre rom.

Skolens stolthet

Ringerike Follkehøgskole har i inneværende skoleår 108 elever, og opplever god rekruttering til alle linjer. Den nye storsalen vil trolig gjøre skolen enda mer attraktiv i fremtiden.

- Vi har troen på at dette skal bli Hønefoss' beste scene, smiler Eikenes.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags