– Uttrykket til Silva er både fabelaktig, fargerikt, humørfylt og surrealistisk, alt på samme tid, sier gallerist Elenor Martinsen på Hole Art Center.

Og det er liten tvil om at han har fått en egen plass i bankende ringerikshjerter rundt i distriktet. Også i fjor hadde Hole Art Center utstilling med Silva, og da også presentert gjennom hans sønn Juan. Folk strømmet til for å se kunstnerens fargerike, drømmende eventyrkunst i form av grafikk, malerier og keramikk/ skulptur.

– Kunstneren Silva var en meget fargerik og produktiv kunstner i sitt liv og det er heldigvis fortsatt litografier og skulpturer tilgjengelig for salg, opplyser Martinsen.

Colombianske Silva (1921–2007) har vært med å berike Sommer-Norge og da spesielt Ringerike med sitt særegne og eventyraktige uttrykk. Hans verk er presentert og blitt oppkjøpt av store institusjoner og museer verden rundt. For å nevne noen så er han blant annet i Museum of Modern Art i New York, Columbia Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art i New York, Philadelphia Museum of Art og en lang rekke andre steder, ifølge en pressemelding.

– Dette blir en storstilt og eventyrlig utstilling i scensatt av Silvas etterlatte. Og denne gangen i et eventyrlig og spennende hus på Helgelandsmoen, på Galleri Klevjer, sier Martinsen.

Utstillingen varer til 13. august.

 

LES OGSÅ: Fargerike eventyr fra Silva