Glissent på god konsert

Polina Fradkina på piano og perkusjonisten Yoel Gonzales leverte en rett og slett fantastisk konsert på Byscenen søndag kveld.

Polina Fradkina på piano og perkusjonisten Yoel Gonzales leverte en rett og slett fantastisk konsert på Byscenen søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

De som fikk med seg In Temporalis søndag kveld var få, men tydelig fornøyde.

DEL

Duoen In Temporalis` blanding av klassiske klassikere og utrolige rytmer ble en opplevelse av de sjeldne på Byscenen søndag kveld.

Hardcoreklassisk elskere vil kanskje kalle dette en form for bukspretting av sjangeren, mens andre vil kalle det som vi fikk oppleve et fantastisk møte mellom den klassiske verdenen og den globale verdenens rytmer, innfall og lekenhet.

Profesjonelle

Polina Fradkina på piano og Yoel Gonzales på perkusjon er svært anerkjente på sine instrumenter. Det er bare når musikere er så uhyre profesjonelle som på dette nivået at eksperimenteringen og leken blir så utrolig bra som det som ble presentert søndag kveld kveld.

De rundt 50-60 som trosset søndagens iskalde snøvær og var så lure å komme til Byscenen (som kan romme hele 500 mennesker) fikk seg en musikalsk opplevelse som nok spiller fletta av det meste som blir presentert fra en lokal scene. Jøsses, liksom!

For hvem kunne vel ane at klassisk konsertpiano og et utkomme av forskjellige slaginstrumenter skulle gå så godt sammen?!

"Åses død"

Å plukke ut et par spesielle numre fra en rad av høydepunkt (12 til sammen) er ikke lett, men: Det var ikke kanskje enkelt å kjenne igjen «Åses død» av Grieg tone for tone, men knallbra var det!

Likeledes var deres utgave av Prokofievs pompøse «Monteque and Capulets» en helt spesiell rocka, morsom og så inni hampen cool og pønkete versjon som var så forrykende at publikum nærmest gikk av skaftet. Moro at så få kan bråke så mye. De to så ut til å sette stor pris på det,

Duoens versjoner av klassikerne var en helt annen måte å høre Beethoven, Mussorgsky eller kjedelige Bach (min mening) på. Det ble heldigvis nesten ikke et rolig øyeblikk. Dette var en stor opplevelse av en konsert!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags