Vil brennmerke Jevnaker på kartet

Sterke personligheter: – Temaet som jeg for tiden jobber med, er kvinner i Midtøsten. Her finnes mange helter, og dette er en av dem, sier George Riad Krohn.

Sterke personligheter: – Temaet som jeg for tiden jobber med, er kvinner i Midtøsten. Her finnes mange helter, og dette er en av dem, sier George Riad Krohn.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg ønsker at den som går inn i kunstverket skal føle seg som en del av det og oppleve den verdenen som verket uttrykker, sier George Riad Krohn.

DEL

- Jeg så for meg det lille Hagehuset ved Stasjo'n, beliggenheten er helt perfekt. Men huset skal dessverre rives. Nå leter jeg videre etter et egnet lokale hvor jeg kan gjennomføre planene om å dekke vegger og tak med en permanent installasjon, sier den egyptiske kunstneren George Riad Krohn.

Skal rives: Hagehuset ved Stasjo'n på Jevnaker hadde vært perfekt, men det skal rives.

Skal rives: Hagehuset ved Stasjo'n på Jevnaker hadde vært perfekt, men det skal rives. Foto:

Krohn benytter en helt spesiell sviteknikk han oppdaget for 15 år siden da han ved en tilfeldighet brant merker i bordet med loddebolt.

– Det morsomme er jo at teknikken som går ut på å varme metallgjenstander og svi i lær eller tre, faktisk stammer fra det gamle Egypt. Jeg har ennå ikke oppdaget andre kunstnere som benytter denne teknikken. Motivene svir jeg inn med en 400 W loddebolt, gjerne dypt inn i treverket, sier Krohn.

Hadde han begynt på installasjonen i dag, kunne verket vært ferdig i 2020. Det går nemlig fort et par måneder til et stort bilde.

Han ønsker med installasjonen å «fange» betrakterne i en egen verden.

– Motivene ønsker jeg ikke å si for mye om. Men jeg kan avsløre at jeg ønsker å fokusere på det gode og vakre i livet. Jeg vil at dem som entrer dette rommet opplever det som en vakker drøm, omtrent slik som da jeg kom fra Egypt til Jevnaker. Det var en enorm kontrast, rent og pent, vakker natur, vennlige mennesker, hjelpsomhet og godhet. Noe av denne følelsen ønsker jeg å gi videre til de som entrer det planlagte verket.

Hans første forsøk på å få ideen gjennomført var for sju år siden, i kirken som tilhører Glassverket. Deretter kastet han sine øyne på Hagehuset ved Stasjo'n, men nå er det vedtatt at det skal rives. Krohn syns det er trist, og håper det snart dukker opp et egnet lokale.

– Jeg setter stor pris på Jevnaker. Jo mer som skjer på her, desto flere tilreisende, sier Krohn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags