Gå til sidens hovedinnhold

Fuktig feiring på fjorden

Artikkelen er over 12 år gammel

Randsfjorden Seilforening markerte søndag 50-årsjubileet med våt seilerregatta på fjorden fremfor fuktig bankett innendørs.

I strålende solskinn inviterte de til åpen dag og jubileumsfeiring utenfor klubbhuset på Nøklebytangen.

Leder Steinar Øiom forteller at klubben nå teller 50 medlemmer. Under regattaen var det åpent for alle interessert til å teste sine ferdighetene. Alt fra garvede seilere til småtasser som aldri har sittet i en seilbåt før stilte i konkurransen.

Blant festdeltakerne som aldri har prøvd seiling før, var ordfører Hilde Brørby Fivelsdal. Hun kom i mål som nummer en i første omgang og forsikret at dette frister til gjentakelse.

Til stede var Ole Martinius Fjeldstad, Per Erik Fjeldstad og Ivar Elnæs som har vært med i klubben fra starten den 6.september 1959. Elnæs var i mange år fast starter og innkomstdommer. At interessen går i arv har de erfart. Både Fjeldstad og Elnæs har barnebarn som har begynt med seiling.

En tid var oppslutning så stor på Jevnaker at det kunne møte 400 båter til konkurransene på Randsfjorden. Etter at seilbrettene ble på mote, dabbet det av. Klubben har ligget på is en tid.Interessen ble gjenopptatt for tre år siden.

Gjennom tidene har Jevnaker Seilforening hatt flere norgesmestere. Flere år gjorde klubben seg bemerket under landsregattaen i Horten. En gang var det så mange pokaler til Jevnaker at kong Olav, som den gang delte ut premier, spurte om det bare var deltakere fra Jevnaker med.

En av de mest aktive medlemmene i konkurranser i dag er Aasmund Drolsum som seiler storbåt. I sommer vant hans King 40 «Magic» seilasen under Sandhamn Race Week i Stockholm. Seier ble det også under seilasen Gotland Rundt.