Den 16 år gamle gutten fra Viker i Ådal har lenge hatt en drøm om å komme seg inn på Folketeateret. Denne gangen passet han på fristen for søknadsvideoene, som dessverre har flydd han hus forbi foregående år.

– Jeg har nesten alltid sett annonsene etter audition. Denne gangen passet jeg på å følge med, sånn at jeg hvert fall fikk sendt inn videoen.

På søknadsvideoen måtte han synge en utvalgt sang, i tillegg til å si litt om seg selv.

60 barn på audition

Ola Edvard har fått rolle som barnestatist. Sammen med 60 andre barn var han på audition i Oslo.

– På audition sang vi først et sangoppdrag sammen, deretter skulle vi vise at vi kunne spille på scenen. Vi måtte blant annet spille at vi bar tungt og gå gjennom rytmeøvelser, forteller Ola Edvard om den store dagen.

Som 16 åring er han den eldste som fikk rolle som barnestatist.

– Det skulle velges ut 24 barn fordelt på tre ensembler.

– Jeg ble bare helt sykt glad

I friminuttet på Hallingby skole satt Ola Edvard ute med andre elever. Plutselig tikker det inn en snap fra ei han var på audition med. Hun hadde fått svar.

– Jeg måtte inn å sjekke mailen med en gang, og der sto det at jeg var plukket ut til barnestatistrolle.

– Hva var det første du tenkte?

– Jeg husker ikke! Jeg ble bare helt sykt glad og tenkte ikke på hvordan de andre reagerte. Jeg vet ikke hva jeg verken sa eller gjorde, men husker at jeg ikke satt lenge stille, ler han.

– Det kan enkelt beskrives som den beste dagen i mitt liv, så langt.

Erfaring fra Showskolen

Siden 2013 har Ola Edvard vært elev på showskolen. Han har alltid drevet med sang og var først å se som en del av Ringerike Barnekor. Til høsten har han søkt seg til Dramalinja på St. Hallvard videregående skole i Lier.

– På showskolen har jeg lært utrolig mye, blant annet sangteknikk og hvordan man skal være på scenen. De (Guro og Marte Helleseter) er veldig flinke, skryter Ola Edvard.

I jula var han også med på oppsetningen til Wonderwork på Drammens Teater.

– De satt opp «Jakten på juleskurken», noe de har gjort siden 2000.

– Nå gjelder det bare å få med folk til Folketeateret, dette tror jeg blir veldig bra, smiler Ola Edvard.