Gå til sidens hovedinnhold

Flott musikalsk festfyrverkeri

Artikkelen er over 8 år gammel

Byens paradekorps hyllet det nye året med bravur.

Se flere bilder fra det musikalske festfyrverkeriet

En fullsatt Byscenesal kunne glede seg over et sprudlende musikalsk festfyrverkeri med mange fargeklanger og fasetter lørdag.

Innholdsrikt

Fra smektende, taktkrevende, vakre og smygende armenske danser til den tradisjonelle Radetskyj-marsjen av Johan Strauss den eldre ble klappet under kyndig direksjon foran et svært begeistret publikum.

Øystein Olsen Vadsten gir Hønefoss Ungdomskorps intrikate utfordringer med sitt musikkvalg av nyttårsriktig musikk.

Utfordringer

Her blir de prøvd i rytmiske irrganger og solist- og samspillutfordringer som setter selv profesjonelle musikere på prøve.

Men de takler det. Med stil.

Selv bød dirigenten og hans musikanter på nyttårskonsertens perle med urfremførelse av Øystein Olsen Vadstens egen komposisjon; «Slåttsuite».

En folkemusikalsk inspirert perle i tre satser, kalt «Kantslått», «Skamslått» og «Svimeslått».

Kantslått

Den første kantspilt på trommer i utspekulert reinlendertakt, den andre til å danse pols etter og den tredje som gangar. I det man godt folkelig kan kalle skeive taktarter som må samspilles med conduite for å sitte. Men det gjorde det, i alle ledd, og til stor begeistring for salen.

Fremragende

Nyttårskonsertens solist, Gunda Marie Bruce, er et helt lite festfyrverkeri alene.

Både som kveldens konferansier, men ikke minst som vakkertklingende sopran, enten hun tolker operetteperler av Strauss eller Zeller, eller byr på en varm og vakker utgave av «Over the Rainbow» fra Trollmannen fra Oz.

Og da hun ønsket seg å synge Herberts Primadonna-arie, og det ikke fantes arrangement for korps, var ikke dirigent Olsen Vadsten snauere enn at han laget et for anledningen.

Årets nyttårskonsert var av det innholdsrike, varmende, velklingende og lydlekre slaget, ikke minst i Paraplyene i Cherbour.

Og med humoristiske innslag som fikk salen til å gapskratte, da Svein Nørve i beste Donald Duck-kostyme var solist i Jerker Johanssons «Ankan og Hackspetten» med andefløyte og hakkebrett.

Det er intet å utsette på verken dynamikk, samspill, renhet eller balanse mellom instrumentgruppene.

HUK er rett og slett et glitrende paradekorps, ikke bare marsjerende i gatene, men også for de helt store anledninger.

Slik som nyttårskonserten lørdag?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.