Gjennom over 500 timer med opptak, har filmskaperne fulgt Magnus fra han er liten og fram til han nådde sitt mål, nemlig å bli verdensmester i sjakk. Filmen handler om Magnus personlige reise gjennom suksess og motgang, personlige ofre, vennskap, og ikke minst støtten han har i sin familie.

Dokumentaren kommer svært tett på en av verdens mest intelligente mennesker.

– Filmen er et både rørende og svært engasjerende portrett av Magnus Carlsen, og ikke minst et intimt innblikk i oppveksten til en ikke helt vanlig gutt på veien mot imponerende bragder, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen i Haugesund.

– I en tid hvor sjakk nærmest er blitt den nye nasjonalsporten, er det nå perfekt timing for dokumentaren om det unge sjakkgeniet som ble både en norsk superstjerne og et verdensfenomen, legger hun til.

Regissør Benjamin Ree fra Hole gleder seg til norgespremieren på Magnus, mandag 22. august.

– Det blir fantastisk gøy endelig å ha premiere på «Magnus» i Norge, og jeg er veldig fornøyd med at det er under Haugesund filmfestival den skal vises. Jeg er spent på hvordan den blir tatt imot, sier Ree, som selv har skrevet, regissert og fotografert dokumentaren om sjakk-geniet. Til dokumentaren «Magnus» har han også hatt med seg Linn-Jeanethe Kyed som manusforfatter.

LES OGSÅ: Her spiser Benjamin Ree fra Røyse lunsj med Robert De Niro

Fra før har Ree laget filmer som "Drømmen om kongeørnen" (2012), "Den mystiske pakken" (2012) og "Da Ailin kysset Lars" (2014).

I tillegg til å være dokumentarfilmskaper i VGTV, jobber Ree frilans som videojournalist ved Reuters and Regissør, og han er produsent og journalist ved Ree-produksjoner. Filmen om Magnus Carlsen er allerede solgt til 38 land.

Vanlig kinopremiere i Norge blir 2. september.