Premieren på Klevjers film i kveld avlyst

Carl August Klevjers film «The New Wave» skulle vises på ungdomsfilmfestivalen Ringerike International Youth Film Festival i kveld. Nå er filmen tatt av programmet.

DEL

– Det skyldes sykdom og spesielle omstendigheter, heter det i en kort pressemelding fra festivalledelsen.

Premieren blir nå utsatt. Redigering med effekter og lyd har vist seg å ta lengre tid en planlagt, får vi opplyst.

Visningen blir dermed utsatt til en senere anledning, noe som beklages. Et planlagt arrangement etter filmkveld utsettes også. Informasjon loves når det er klart for visning av filmen.

Erstattes av ny film

I stedet for Hønefoss-mannens film «The New Wave» vises en film fra den 68. Berlinale. Det er filmen «Partisan» som er laget av Adama Ulrich, leder av årets jury under filmfestivalen.

Filmen har Norgespremiere i dag og handler om Partisan og den tyske teaterscenen Volksbühne.

Her er det snakk om kunstnerisk motstandskamp. Med sin revolusjonære visuelle profil og kollektive arbeidsform, og maratonforestillinger der ingen tematikk er tabu, står Volksbühne for alt annet enn pyntelig underholdning, står det å lese på nettsidene til Filmweb.

Samtidig har teateret inspirert scener over hele verden – også i Norge. Filmen forteller Volksbühnes historie fra starten i 1992 fram til i dag. En underholdende og opplysende film som vil gi deg fornyet tro på at kunst er viktig og farlig, heter det videre i filmomtalen.

Les flere saker fra filmfestivalen her

Opplyste fagfolk på blodig alvor

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags