Jevnaker sentrum skal syde av liv i tre dager. Det er i hvert fall målet til arrangørene i Jevnaker 2020. Og slik skal det bli hvert år i fremtiden.

– Vi har ikke hatt noe fast, stort arrangement i sentrum de siste årene. Vi vil gjerne lage liv og røre, og ønsker at dette blir en fast tradisjon, sier Knut E. Wang i Jevnaker 2020.

– Vi kaller det en fjordfestival, selv om det ikke er så mye knyttet til fjorden i år. Senere ønsker vi å gi fjorden en større rolle i festivalen, sier han.

Lokale helter

Fredag 4. september er mange av de største Jevnaker-navnene på kulturfronten samlet på én scene.

Alle arrangementene går i et telt på torget, med plass til drøyt 250 fremmøtte.

– Vi har satset på det lokalpatriotiske i stor grad, sier Wang.

På scenen er Jonas Rønning, Henriette Brørby, Alf Bretteville-Jensen og Thorleif Bratval. Alle med røtter på Jevnaker. Med seg har de Yangbreakers som dyktige musikere.

Rørvik stiller opp

Lørdag kommer en annen Jevnaker-kjendis til festivalen. Forfatter Bjørn F. Rørvik er på plass, med barnefamilier som viktigste målgruppe.

– Han fremfører bøkene sine på en veldig festlig måte, med tegningene på storskjerm. Sist han var her, fikk han med seg veldig mange fine innspill fra barna som hørte på, foreteller Tina Halkinrud, biblioteksjef på Jevnaker.

LES OGSÅ: Rørviks bukker til teaterscenen

Her opptrer også tryllekunstneren MagiCurty.

Konsert for ungdom

Lørdag kveld håper fritidskontaktene Allan Simensen og Maurice Kramer å samle ungdom fra hele regionen i teltet.

– Det blir konsert med Raylee og rap-artisten Katastrofe, forteller de.

– Vi er innom alle ungdomsklubbene i distriktet, og håper at mange kommer også fra Ringerike, Gran og Lunner, sier fritidskontaktene.

Denne konserten er gratis.

Seniorsanger

Søndag er det seniorene som står i sentrum.

– Hans Arne er en artist som bor på Lunner, og som reiser landet rundt for å underholde seniorer med kjente toner og mye allsang, sier Wang.

– Han har med seg Jevnaker korforening, som også opptrer på egen hånd.

Jevnaker på kartet

Gjennom helgen blir det stands på torget, og mye liv i sentrum. Det blir også kunstutstilling i Brørbygården.

– Vi har fått god støtte. Uten hjelp fra kommunen, Sparebankstiftelsen og lokalt næringsliv, hadde ikke dette vært mulig, sier Wang.

– Ringerike har hatt revy og Jailhouse rock i flere år, mens vi ikke har hatt noe. Nå håper vi å sette Jevnaker mer på kartet, sier arrangørene.

Vil du ikke satse på billettkjøp ved inngang, er det forhåndssalg til både fredagens og lørdagens konserter på kveldstid.