Da kulturminister Anniken Huitfeldt åpnet Ringerike kultursenter i januar i fjor hadde hun ikke bare med seg blomster og rosende ord.

Kulturstatsråden bød også på penger. Ikke helt uoppfordret, dog.

- Vi hadde sendt en søknad om kulturmidler, og jeg må innrømme at jeg også passet på å hviske Martin Kolberg (A) noen ord i øret da han var her 1. mai samme år, sier styreleder Erik Haraldseth.

Over tre millioner

Det ga uttelling. Statsråden kvitterte nemlig med 3 millioner 150.000 kroner til de behov kultursenteret måtte ha for både å markere seg bedre med skilting og tilrettelegging og litt ble det også til kunstnerisk utsmykning i senteret.

– Det siste håper vi å kunne overraske publikum med når vi åpner etter sommerferien, sier Haraldseth, som har fått kunstnerisk assistanse til å finne de riktige objektene.

Skal synes

I går entret Arnt Dahle, Ole Krokstrand og Erik Haraldseth en lift utenfor inngangspartiet til senteret for å få skiltene på plass.

Fra nå skal ingen være noe som helst i tvil om hva som rører seg innenfor veggene.

Kunstneren Asle Raaens logo pryder inngangspartiet, og et skilt under forteller om alt som befinner seg inne i huset på forskjellig plan.

– Noe av midlene har gått til utvendig skilting, noe til innvendig skilting, sier Haraldseth.

Foajeen

Kulturdepartements-kronene var også kjærkomne for å fullføre og fullfinansiere foajeen. Denne har sparebankstiftelsen i Sparebank1 Ringerike muliggjort, men prosjektet ble noe dyrere enn man hadde regnet med.

– Takket være kulturdepartementet er det hele nå på plass, sier Haraldseth.

Det er også brukt midler til stoler og bord i Alles Bar.

Mer til lyd og lys

Sparebankstiftelsen bidro også i år med kulturkroner. Disse skal brukes på innkjøp av lyd- og lysutstyr til kultursenteret.

– Vi forsøker å få mest mulig for pengene, sier styrelederen, som allerede har sikret seg at noe utstyr er på plass.

Til høsten blir det mulig for brukere av senteret, lag og foreninger til å sette seg inn i hvordan utstyret skal brukes.

- Det er kurs kultursenteret har fått støtte til av fylket.