Eventyrlig skogsvandring

SKOGSALVER: Skogsalven Sofie J. Bakkeli spilte fløyte, mens alvene Astrid Willumsen, Vilde Didriksen, Oda Aarsnes Nygård og Kamilla Kolkin danset.

SKOGSALVER: Skogsalven Sofie J. Bakkeli spilte fløyte, mens alvene Astrid Willumsen, Vilde Didriksen, Oda Aarsnes Nygård og Kamilla Kolkin danset. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Nøkken, lokkende huldrer og dansende skogsalver dukket opp i Krokskogen på lørdag.

DEL

Krokskogfestivalen hadde vandreteater på lørdagsprogrammet og mange tok turen til Kleivstua for en eventyrlig spasertur i finværet.

Første stopp på den fire kilometer lange veien inn til Sørsetra var ved tjernet. Eventyr og Kittelsen-tegninger har gitt forestillinger om at Nøkken er en heller grufull skapelse. Vandreteaterets Nøkken var en vakker skikkelse og talentfulle Sarah Lilja Bye skapte magi med sin fiolin.

Kari Thingelstad fortalte om da helvete gjorde himmelen en tjeneste, med å luke bort dem som svikter sine venner. For mannen, hesten og hunden gikk det godt - de havnet i himmelrike.

Ved veikanten ba en gutt bestefaren om å fortelle om "kølabrenning" - å få laget "kull" i gamle dager var både langtekkelig og farlig. Å skulle en finne på å prøve dette selv, så husk å ikke brenne kull oppå fjøset til ei hulder!

Bak noen grantrær lusket to, knisende huldrer med lange haler og flørtende blikk.

- Kom da, ja, kom da, lokket de to og brukte flere midler for å friste folk inn i skogen.

På femte stopp kunne publikum høre glad og lekende fløytemusikk av Sofie J. Bakkeli, mens fire skogsalver dansende undersøkte skogsplassen.

Vel framme på Sørsetra hygget folk seg blant annet med spekemat og rømmegrøt. Der ble det spøkefull underholdning på scenen, hvor blant annet finnene på Krokskogen var tema. Det ble et trivelig arrangement med den litt uvanlige kombinasjonen trim og kultur.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags