Gå til sidens hovedinnhold

Et jungeleventyr på Byscenen

Artikkelen er over 11 år gammel

Musikalen "Jungelboken" har blitt et eventyr av fargerike og morsomme karakterer. BILDER FRA FORESTILLINGEN: FLERE VIDEOSNUTTER:

Festlige, dansende fugler, en snikende tiger, en hakkende morsom gribb, syngende aper og forelskede ulver. Du treffer dem og enda flere i "Jungelboken" som Hole kulturskoles musikallinje presenterer i Ringerike kultursenter.

Onsdag kveld var det endelig premiere for første gruppe av dyktige unge aktører i team H. Torsdag kveld er det Team A sin tur til å vise fram hva de har øvet på siden i fjor høst.

Dette er den fjerde musikalen som Hole kulturskole setter opp på Byscenen. Hilde Dahlen og André Storeng er ansvarlige for regi og har med seg 50 unge skuespillere fra Hole, Ringerike og Jevnaker.

Orkesteret, som i år har fått plass blant kulissene på scenen, består av innleide musikere.

Snille og skumle dyr

Disney-klassikeren Jungelboken er kjent for de fleste. Den lille gutten Mowgli blir oppdratt av en ulvefamilie langt inne i jungelen, der han lærer seg å leve sammen med dyrene. Men det er også mange farer som lurer. Både tigeren Shere Khan og pytonslangen Kaa sluker gjerne et menneskebarn til middag.

Heldigvis har Mowgli gode venner som hjelper ham til å overleve, ikke minst bjørnen Baloo og panteren Bagheera.

Men kanskje er det, når alt kommer til alt, best at Mowgli forlater jungelen for å leve sammen med menneskene i landsbyen?

Musikalen inneholder mye som kan fenge et ungt publikum. Flotte kostymer, sminke og kulisser skaper stemning og når forestillingen innledes med heftige jungelrytmer er det bare å bli med inn i Mowglis eventyrlige verden.

Det er mange morsomme karakterer i forestillingen. Spesielt er samspillet mellom gribben Lulu og hyenen Tabaqui ubetalelig. Men det er mye som gjør musikalen verdt å oppleve.

Hilde løfter forestillingen

En leken hovedperson i lille Mowgli, sultne Shere Khan, snille Bagheera, listige Kaa og ulveflokken med Gråbror som faller pladask for vakre Tara. "Musikalmamma" Hilde Dahlen deltar selv på scenen i bjørnen Baloos skikkelse.

Det bringer både humør inn i forestillingen og bidrar til å løfte den noen ekstra hakk.

God koreografi

Mest innlevelse er det i dialogene. Replikkvekslingene kan virke litt statiske når det er mange aktører på scenen samtidig, men det er først og fremst fellesnumrene med sang og dans som virkelig bærer forestillingen sammen med en rekke flinke solister. Alt sydd sammen av dyktige koreografer.

Barna og ungdommene som deltar i musikalen er i alderen 10 til 20 år.

Mange har allerede lang erfaring fra scenelivet, men det er også nye ansikter. Alle legger de ned mye tid og innsats og det vises på scenen. Forestillinger spilles hver dag til og med 11. mars, og de to teamene er i aksjon annenhver dag.

Denne omtalen er basert på generalprøven til Team H.