En reise gjennom tid for seniorene

Vi har kommet til 90-tallet og eldredebatten raser. Skal de ha enkeltrom, eget bad og skal de få et glass vin til maten? Legevisitten raste forbi som en "hvit storm"....

Vi har kommet til 90-tallet og eldredebatten raser. Skal de ha enkeltrom, eget bad og skal de få et glass vin til maten? Legevisitten raste forbi som en "hvit storm".... Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I går inviterte Ringerike Folkehøgskole til sin årlige seniorfest.

DEL

Rektor Morten Eikenes ønsket velkommen til alle seniorene som tok turen til skolen.

- Som dere vet har vi lange tradisjoner med å invitere til seniorfest. Neste år håper vi å se dere alle igjen i det nye revybygget vårt, sa Eikenes.

Alle de 108 elevene på skolen var representert i en eller annen form under gårsdagens seniorfest. Det ble moteoppvisning, korsang, sketsjer og en forsmak på forestillingen "Hairspray", som elevene på dans- og musikklinjen setter opp til våren.

Elevene startet med en revyklassiker fra 1941, den forsvunnede pølsemaker. Det fikk mange av seniorene til å klappe og virkelig føle at dette showet var basert på nettopp dem som gjester.

Lattermusklene fikk trimmet seg mens forestillingen fortsatte til 50-tallet og språkstriden som hersket mellom nynorsk og bokmål. Elever fra den nystartede danselinjen viste seg fram, Hannah og Ole sang Grand prix-låten "Voi Voi" og elevene på linjen Global Solidaritet fortalte litt om prosjektet skolen jobber med i India.

Reisen fortsatte framover til 60-tallet og den klassiske sketsjen med Aud Schønemann i rollen som serveringsdame på toget, en frustrert passasjer som bare vil ha seg enn pils og Leif Juster i rollen som billettør. Videre fikk de se Wesensten i ny utgave, 70-tallets «sykehusskandale» og den russiske ubåtkapteinen som bare fisker i Oslo havn.

Lodd for 5.440 kroner ble solgt og skolekoret avsluttet den underholdende delen.

Tradisjon tro så spanderte folkehøgskolen rømmegrøt i kantinen som en flott avslutning på det hele.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags