For en fullsatt sal på Byscenen ble det søndag en gledesfest fra begynnelse til slutt

– Mer! Mer! ropte gladgjengen i salen etter at Ingrid Haugen hadde åpnet med Busserullgjengens egen sang.

– Jeg trodde änglane fans, sang hun. Etter å ha opplevd engasjementet og gleden rundt Busserullgjengen, var ingen i tvil om at det finnes engler. Sjelden er det så høy stemning i salen som når Busserullgjengen opptrer. Publikum sang med av full hals «My little sweetheart! I love You!» med Runar Evensen som solist.

Hele salen reiste seg og sang bursdagssangen for Busserullgjengen, som består av ni musikanter og Olaug Larsen og Ole Jacob Rødningen som ledere. Med seg på scenen hadde de Austjord musikkorps og Ringerike Trekkspillklubb. Dirigent Steinar Eriksen smilte og danset der han sto og dirigerte gladmusikken og hedersgjesten Viggo Sandvik.

Det er ikke lenge siden sist Viggo Sandvik var gjest i Hønefoss. Han vartet også denne gang opp med viser av Alf Prøysen. Sandvik skrøt av Ringerike trekkspillklubb og fortalte at han til sin sju-årsdag i 1958 fikk et trekkspill, laget på Henschiens trekkspillfabrikk, innpakket i gråpapir. Både på scenen og i salen sang alle med på de kjente sangene.

I alle de 25 årene som Busserullgjengen har vært et fritids- og musikktilbud for psykisk utviklingshemmede, har Olaug Larsen vært musikalsk leder. Og i 15 år har Yngve Rubach dirigert Austjord musikkorps, som er Norges eneste musikkorps med bare psykisk utviklingshemmede uten andre støttespillere.

– Vi deler ikke ut ærespris hvert år, sa Knut Nilsen og Leif Aspevoll. De delte derfor ut to ærespriser, på 10.000 kroner hver. Olaug Larsen benyttet anledningen til å takke Kiwanis for all støtten. De siste to -tre årene har pådriverne fra Kiwanis bidratt med kjøring og bæring av instrumenter under øvelser og konserter. Og de har også støttet opp økonomisk om Austjord musikkorps siden starten i 1984.