Kjetil Moslåtten gir seg i Drolsum Stasjon

F.v. Åsmund Felberg Johnsen og Kjetil Moslåtten på scenen under Soknadagen i 2014. Drolsum Stasjon varmet opp for folkrockbandet Staut.

F.v. Åsmund Felberg Johnsen og Kjetil Moslåtten på scenen under Soknadagen i 2014. Drolsum Stasjon varmet opp for folkrockbandet Staut. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag delte bandet nyheten på Facebook; Kjetil Moslåtten (37), som vi er vant til å se med banjo og mandolin på scenen sammen med seks andre musikere i Drolsum Stasjon, ønsker ikke lenger å fortsette.

DEL

«Det er med tunge hjerter vi herved må meddele at vår mann på banjo gjennom syv år, Kjetil Moslåtten, nå gir seg i Drolsum Stasjon.
Det er ikke noen dramatikk bak avgjørelsen og vi skilles som gode venner», skriver Drolsum Stasjon på sin Facebook-side.

Ikke lenger tid

Ifølge bandet handler avgjørelsen om tidsbruk og prioritering. Det bekrefter Moslåtten på telefon tirsdag:

– Det handler om kalenderen blinket rødt, og jeg måtte innse at det rett og slett ikke er tid til å spille i et så aktivt band som Drolsum Stasjon har blitt, forteller han.

Bandet opptrådte senest på Engajam og Hønefoss stasjon da Sommertoget gjestet byen. Se video her!

Moslåtten har tidligere vært Produksjonsteknisk leder for Brageteatret i Drammen, og jobber nå som teknisk leder ved Ringerike Kultursenter.

LES OGSÅ: Dette er kulturens voksesmerter (leder)

Syvende mann i bandet

37-åringen, som bor i Hønefoss med kone og ett barn, ser ikke bort fra at han kan bli å se på scenen i framtiden:

– Jeg gir meg ikke som musiker, forsikrer han, men:

– Det er klart det er litt vemodig, jeg har hatt det fint i tiden med Drolsum Stasjon. Men når det sto mellom hensynet til jobb og familie kontra det å være med i et band, var valget enkelt.

– Det er heller ikke noe gøy å alltid være den syvende mannen som sier nei eller aldri kan være med, så det er også av hensyn til de andre i bandet.

LES OGSÅ: Lekent og solid fra Drolsum Stasjon

Ingen nedtur

Det er foreløpig ingen planer om å erstatte banjospilleren:
«Drolsum Stasjon lar seg så klart ikke knekke av motgang og fortsetter i samme spor som før, men nå som seksmannsband», står det å lese på bandets Facebook-side.

Navnet hans er allerede fjernet fra siden. De øvrige medlemmene er Olav Risan, Jørgen Tangen Bendikssen, Morten Kleven, Åsmund Felberg Johnsen, Ole Kristian Odden og Hans Petter Herføl.

Moslåtten tror bandet fint klarer seg uten ham:

– Det er ingen hovedmusiker eller frontfigur i Drolsum Stasjon, alle er likeverdige medlemmer. Det vil derfor ikke bli behov for å erstatte meg, da seks strengespillere er nok for å fortsette ferden opp og fram.

Kjetil Moslåtten er for øvrig sønn av Arne Moslåtten, som er komponist, tekstforfatter og musiker, best kjent fra Hallingdalsbandet Hellbillies. 

Fra venstre: Hans Petter Herføl, Ole Kristian Odden, Åsmund Felberg Johnsen, Morten Kleven, Kjetil Moslåtten, Olav Risan og Jørgen Tangen Bendikssen.

Fra venstre: Hans Petter Herføl, Ole Kristian Odden, Åsmund Felberg Johnsen, Morten Kleven, Kjetil Moslåtten, Olav Risan og Jørgen Tangen Bendikssen. Foto:

LES OGSÅ: En stor opptur for Drolsum Stasjon 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags