Skriver var en av de som bidro da Ringerike Soroptimistklubb markerte kvinnedagen på Ringerike Bibliotek lørdag.

Mia Skriver er coach i Tipping–Point. Arrangementet «Ta tak i eget liv» var et samarbeid mellom soroptimistene, Fontenehuset i Hønefoss og Ringerike Bibliotek.

Fontenehuset

Formålet med dagen var å skape interesse rundt Fontenehuset i Hønefoss, innsamling av midler for å støtte medlemmer og inspirasjon for lokale bedrifter til å delta i et «samfunnsansvarsprosjekt» som overgangssbedrift. Sten Magnus, ser på Fontenehuset som nettopp et «samfunnsansvarsprosjekt».

Soroptimistene

Soroptimistklubbens president, Astri Busterud, åpnet og presenterte klubben før programmet videre ble anført av Sten Magnus. Ringerike Soroptimistklubb er en av til sammen 66 klubber i Norge. Sammen med soroptimistklubbene verden over, er de en del av FN systemet.

Tak i eget liv?

Fontenehuset ble til ved hjelp av leder Annlaug Nielsen og Lisbeth Palerud, og har i dag medført at mange hjelpes tilbake til eget liv med nye krefter og ny styrke. Eksempler fikk vi møte gjennom Guro Josephson Berby og Tonje Aspenes Skjalmar. De fortalte sine historier, der de ved hjelp av støtteapparat og Fontenehuset har funnet tilbake til egne liv, som de hadde styrke nok til å dele med oss. «Det er tøft, men vi har mye å glede oss til hver dag, det er annerledes enn før», sier Tonje.

Åpenhjertig

Åpenhjertige Cecilie Laeskogen, fortalte om hvordan hun jobber med eget liv, som ikke bare har vært en dans på roser, men som har lært henne mye om hva hun mener må til, for å ta tak i eget liv.

Verktøy

Mia Skriver fulgte opp med sin historie og ga oss noen verktøy på veien, slik at vi selv kan bli kvinne (mann) over egen skjebne og være den vi virkelig er og være vår egen lykkes smed!

Inntrykkene vi satt igjen med beskrives godt av en av deltakerne på arrangementets facebookside:

Lærerikt

- Så mange gode, inspirerende og lærerike foredrag! Dette ga oss fremmøtte et lite innblikk i hva et menneske kan komme gjennom og mestre i sine liv, på tross av motgang og startvansker. Det ble en fin feiring av 8. Mars!

Gode, inspirerende og lærerike foredrag markerte kvinnedagen på biblioteket.