Den geniale julegleden

 O jul med din glede: Marie Risan, Eivind Lien og Anne Sem-Jacobsen er korsangere uten solist

O jul med din glede: Marie Risan, Eivind Lien og Anne Sem-Jacobsen er korsangere uten solist Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det bys på en smekkfull kakeboks og spares ikke på konfekten i «O jul med din glede».

DEL

Her får du (bokstavelig talt) alle sju slaga, pluss litt til.

Fra nissefar tester adkomstmuligheter gjennom diverse piperør over Bysalens scene og helt til det munner ut i et stjernegalleri av julesanger de feterte og parodierte artistene nok aldri noen gang hadde tenkt at de skulle synge.

Glaskap

Det er tidvis helt genialt.

Servert på et skinnende sølvbrett av regissør og manusforfatter Bror Andersen som aldri synes å gå tom for glaskapens godbiter i stadig nye kreative krumspring og konstellasjoner.

Fremført av tre helstøpte entertainere. De oser av spilleglede og byr på hele seg og ser ut til å trives bedre og bedre i hverandres juleselskap.

Gromlyd

Ledsaget av et genuint gromband av unge musikere som virituost og lekent tonefølge. Denne gang, meget vellykket, løftet fram fra orkestergrava i scenens bakre kant og fram i lyset med en vakker ballade som gir publikum tiltrengt pustepause mellom latterkulene.

Og de er det mange av.

Gapskratt

Gapskratten sitter løst og lattertårene triller gjennom hele forestillingen mens stadig nye overraskende førjulsgaver pakkes opp på scenekanten.

Ylvis bør bli bleke av misunnelse over parodien på sin verdenshit når Eivind Lien som nissefar gir Anne Sem-Jacobsen og Marie Risan svar på hva nissen sier.

Genistrek

Og med en slik start er lista lagt himmelhøyt for fortsettelsen. Som kommer i form av en genistrek av et sangkor uten solist.

Hallingby, Heradsbygda og Viul sangkors tre trofaste korsangere, Gudny, Jenny og Toralf med Alzheimer light, treffer publikum midt i planeten i et sinnssykt sangnummer som er ett av juleshowets absolutte høydare. Både i mimikk, vokal og tekst.

Den lokale sølvgutten, Alexander Rein, med piercing og reggis, er i år blodfan av «Yangbreakers, og har rock som valgfag på Hallingby ungdomsskole. Morsomt, men likevel et lite hvileskjær i forhold til fjorårets sinnssyke stemmeskiftesang fra samme sølvgutt.

LES OGSÅ: Livlig julemoro

Goro

Regjeringsskiftet har selvsagt ikke gått juleshow-gjengen hus forbi. Den blå-blå kronprinsesse Siv Jensen dukker opp med leppestiftkjole og aggress-Sive tendenser på scenekanten med KrF-er Hareide på slep og presenterer en hardtslående oppskrift på krumkaker og smultringer og berlinerkranser mens jule-Erna stråler på bakteppet.

Stråler gjør også en annen stjerne, selv om det kanskje kan bli litt i overkant med lystgass for en boksvanger Jordmor-Matja i Maries skikkelse. Og det gjelder også den godmente juleforteller Eivind når han fremfører soga om Lure-Musa.

Grovkornet

Grovkornet humor er balansekunst på tynn line. Og med fare for å bli betraktet som en småsnerpete iakttaker, må vi medgi at begge beveger seg noen hakk for langt på gal side av trusestrikken. Det er noe med antydningens elegante kunst som forsvinner når fy-ordene bokstaveres i klartekst.

Klask på lanken burde vel også det dansende norsk-russiske ekteparet Pirouetsky hatt, men nummeret er så fullt av gæren glaskap og kreative rekvisitter på unevnelige steder at det er nytteløst å kritisere. Derfor får det stå-karakter. Både for fremførelse, utførelse og innhold.

Godlynt

Antydningens kunst er genialt plassert i tredje episode av «Jul i Hønengata». Der Jens Petrus har fått en ny venn i Hassan (Marie) fra Hvalsmoen som kommer syklende på flunkende ny sykkel (koselig det) for å innøve julesanger til konsert på mottaket.

Glam og glitter

Det starter med sexy glam og glitter og ender i en skikkelig catfight når Anne og Marie smyger seg fram på scenekanten og fighter innbitt om oppmerksomheten inntil de får konkurranse av en babe så høy som et torgplassert juletre.

Gjenbruk

En av showets publikumstreffere er Maries «Julekveldvise». I ny tapning etter å ha blitt sunget av «Brura» i Hønefoss-revyen for noen forestillinger siden, men uten på noen måte å ha gått ut på dato.

Her skinner revystjerna Marie så det glitrer.

Godt grep

Årets forestilling har et godt grep om et godlynt og begeistret publikum når den toner ut i en forrykende parodi på kjente internasjonale, nasjonale og lokale stjerners tolkninger av nyskrevne julesanger til gamle melodier.

«O jul med din glede» har forhåndssolgt til flere enn de som så den i fjor. Og ingen behøver angre på at de har sikret seg billetter til en av de 21 forestillingene.

Det er vel anvendte penger for å sikre seg den geniale julegleden og komme i helt feil julestemning.

Se bilder fra "O 'jul med din glede" her!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags