De er utvalgte kunstnere

Børge Brekke, Morten Strømsodd, Marianne Broch, Nelly Aasberg og Agita Egelandsdal er årets lokale bidragsytere på Kunst Rett Vest.

Børge Brekke, Morten Strømsodd, Marianne Broch, Nelly Aasberg og Agita Egelandsdal er årets lokale bidragsytere på Kunst Rett Vest. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

De fem lokale kunstnerne er med på årets Kunst Rett Vest.

DEL

Fem lokale er blant 84 utvalgte kunstnerne som i år deltar i Kunst Rett Vest.

Det er Børge Brekke, Nelly Aasberg og Morten Strømsodd fra Ringerike, Marianne Broch fra Hole og Agita Egelandsdal fra Jevnaker.

Festutstilling

Juryen i Kunst Rett Vest har i år vurdert 183 søknader.

Den 9. oktober åpner fellesutstillingen i Galleri Trafo i Asker. Den er åpen alle dager til 21. oktober. Der får hver kunstner delta med ett verk hver.

I tillegg til å delta på fellesutstillingen, vil de fem lokale deltakerne ta imot publikum i sine atelierer den 13.–14. og 20.–21. oktober.

Årets lokale bidrag

  • «Gammel vedovn» er tittel på oljemaleriet til Morten Strømsodd, som de siste fire årene har jobbet med interiør og rom som motiv, sterkt inspirert av Villhelm Hammershøi.
  • Marianne Broch bidrar med skulpturen «Da vinden stilnet», som er laget av furugreiner. Kunstneren bor i Krokkleiva og jobber både figurativt og nonfigurativt. En sterk inspirasjonskilde er sårbarheten i naturen.
  • Nelly Aasberg bor i Ådal og bidrar med et maleri i akryl og tegning. Hun jobber nonfigurativt, med sterke referanser til naturen.
  • Agita Egelandsdal har eksperimentert med spray og pastellkritt og fram dukket en akttegning.
  • Åsa-kunstneren Børge Brekkes oljemaleri «Malernes malte hunder» er i grenselandet mellom det figurative og abstrakte. Noen har kanskje sett hundene før i maleriet som er sterkt inspirert av kunstnerne Diego Velázquez og Lucian Freud.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags