Riksdekkende radio sluttet kl. 11.11 onsdag å sende på FM-nettet i Troms, Finnmark og  på Svalbard. Hele Norge er dermed nå over på dab.

NRK, Radio Norge, P4 og enkelte lokalradioer har nå gått over fra FM til dab i nord. Dermed er den såkalte FM-slukkingen for rikskanalene gjennomført i hele Norge.

Ikke alle har tatt imot den nye teknologien med glede. Norsk Lokalradioforbund har klaget inn slukkingen for Eftas overvåkingsorgan Esa.

Ferske tall fra analysebyrået Kantar Media denne uka, viser dessuten at andelen nordmenn som lytter til radio daglig, har falt med 10 prosent på ett år. En femdel av NRKs lyttere er blitt borte i tidsrommet det har tatt å gjøre Norge heldigitalt.

– Dette er en stor omlegging og vi må gi lytterne tid til å omstille seg til digital radio, sier daglig leder i Digitalradio Norge Ole Jørgen Torvmark i en pressemelding.

– Svært mange har vært digitale før siste FM-slukkingen fant sted, men ikke alle. Etter hver slukking har vi sett at lyttingen først har falt, for å så øke igjen, forteller Torvmark.

Digitalradio Norge opplyser at det nå finnes 31 riksdekkende radiokanaler på dab.

De fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM. (©NTB)

LES OGSÅ: Radio Randsfjord med ny FM-sender