Celeber kunståpning

Kistefos: Søndag ble Kistefos museet åpnet for 2011 sesongen av statsråd Anniken Huitfeldt, her sammen med Berit Brørby, museumsdirektør Egil Eide og ordfører på Jevnaker Hilde Brørby Fivelsdal

Kistefos: Søndag ble Kistefos museet åpnet for 2011 sesongen av statsråd Anniken Huitfeldt, her sammen med Berit Brørby, museumsdirektør Egil Eide og ordfører på Jevnaker Hilde Brørby Fivelsdal Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kulturministeren var bare en av mange celebre gjester, da utstillingen på Kistefos-Museet åpnet søndag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

kunstneren Quinn Marc Quinn selv, statsråder, ordførere, ambassadører fra Storbritannia, Tyskland, Sveits, Polen og Italia, og et stort og kunstinteressert publikum fra nær og fjern var på plass under åpningen.

FJORÅRETS UTSTILLING: Norsk og tysk på Kistefos

Tradisjoner

Christen Sveaas bestefar spanderte tur for alle arbeiderne med familier til Kristiania på verdensutstillingen i 1914. Christen Sveaas sørger for å bringe kunsten og opplevelsene hit samtidig som han tar vare på gammel industrihistorie.

– Kistefos og Sveaas-familien har i så måte tradisjoner, sa Anniken Huitfeldt som foretok den offisielle åpningen av årets utstilling, der Marte Helleseter, Truls Hval og Håvard Jacobsen sørget for vakkert musikalsk tonefølge.

Marc Quinn er nemlig ingen hvem som helst i kunstverdenen. Det er intet mindre enn et scoop når Sveaas ved hjelp av Galleri Brandstrup kan skilte med hans skulptur som fast installasjon i elva og være den første i Skandinavia som gir kunstneren rom for en separatutstilling.

Uvirkelig og svært sjeldent

Marc Quinn geleidet kulturministeren gjennom en ikke mindre spektakulær kunstutstilling i kunsthallen, der bronseskjeletter på glødende kull, omgitt av flammer, store øye-iriser, megaforstørrede fingeravtrykk, fargerike malerier og talende skulpturer nesten tok pusten fra publikum. Ingen bør gå glipp av Kistefos-kunsten i sommer.

– Dette er en nesten uvirkelig og svært sjelden kunst-event, sa Marit Gillespie i Galleri Brandstrup, som sammen med mannen Kim Brandstrup har fått æren av å koordinere årets utstilling.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags