21. januar blir Hønefossjenta ifølge Gudbrandsdølen dagningen trolig tidenes yngste foreleser ved skolen.

Emilie Nereng, som foretrekker å bli kalt Voe, har landets mest leste blogg . Hun skal ha 60-70.000 unike lesere hver eneste dag, og de siste månedene har hun fått mye oppmerksomhet i media. Hun har flere ganger blitt omtalt i Ringerikes Blad, i tillegg til å ha figurert blant annet i TV2, P4 og i Aftenpostens A-magasinet.

LES OGSÅ: Synger for Røde Kors

14-åringen blogger om hår, klær og sminke, om sitt hverdagsliv og om produkter hun liker. Voes enorme popularitet har gitt henne stor makt, særlig blant ungdommen.

LES OGSÅ: - Føler meg ikke som en kjendis

"Hvordan sosiale medier påvirker vår kommunikasjon, og hva ulike aktører kan gjøre for å lykkes i den nye mediehverdagen", er tema for seminaret hun skal være med på ved Høgskolen i Lillehammer.

Voe har selv skrevet et innlegg på bloggen sin om det å holde foredrag.

- Jeg elsker å holde foredrag, skriver hun, og deler gjerne sine tips for hvordan man skal komme over nervøsiteten.

- Vi må tørre

- En 14-åring som holder innlegg på en høyskole er i seg selv interessant. Det sier noe om hvordan mediebildet endrer seg og hvordan den digitale medieverden endrer måten å tenke på. De unge er de mest effektive og da må vi tørre å tenke nytt og bruke dem som foredragsholdere - selv om det er en 14-åring, sier Anders Lindstad, fagansvarlig ved årsstudiet i kommunikasjonsrådgivning, til gd.no.