For tredje gang arrangerte Jørn Atle Støa sommerskole for 30 unge musikere og sangere, og fredag ettermiddag viste deltakerne hva de hadde lært på avslutningskonsert.

Alexander Rybak var med de to siste dagene, og han ble inspirert av å jobbe med de unge talentene.

- Jeg synes det har vært kjempegøy å spille med Alexander. Det var skikkelig koselig å se ham igjen, kvitterte Mathias Mathias Liodden fra Ådal

For han og søsteren Synnøve har truffet den kjente artisten en gang før under et annet arrangement i Hønefoss. De spiller begge fiolin, Rybaks hovedinstrument.

- Har dere lært noe av ham?

- Ja, å showe mens vi spiller utenat, svarer Mathias.

Under konserten viste han virkelig det ved å holde stødig blikkontakt med publikum mens han spilte, selv om søsteren mener at broren ikke trengte å lære det.

– Du shower så fælt fra før av!

Jørgen Tangen Bendikssen, som var fiolinlærer de første dagene av sommerskolen, tror at showet er noe av det viktigste for tilhørerne. Du kan spille så fint som du bare vil, men hvis du ikke får formidlet det til publikum, er du like langt.

- Hele pakka er viktig. For å overleve i musikkbransjen må man være allsidig, sier Rybak.

Det er ikke ofte han er med på slike sommerskoler. Vanligvis har Rybak egne opplegg for orkestre med 60-70 musikere, men han satte pris på å være gjest på skolen til vennen fra Hønefoss.

Alexander Rybak kom rett fra innspilling av «Allsang på grensen» og rakk også å få med seg Hønefoss-revyen.

- Den var noe av det morsomste jeg har sett på lenge, sier han.?