Gå til sidens hovedinnhold

Artistgalla i særklasse

Artikkelen er over 13 år gammel

Creme de la crème av Ringerikes artister leverte en suveren bra konsert søndag kveld til inntekt for Fontenehuset.

Byscenen var helt full av et entusiastisk publikum som fikk med seg en konsert av de sjeldne.

Med en blanding av rock 'n' roll, pop, ballader, country & western, viser, blues, romantikk og humor og galskap i skjønn forening ble veldedighetskonserten på Byscenen det beste Hønefoss har å by på av underholdning. Og det er jammen ikke snaut for en liten by på denne størrelsen.

Litt av hvert

Klubbmedlemmer av Fontenehuset åpnet den glitrende konserten symbolsk nok med masker rundt øynene, som de så tok av seg i velkomstsangen. En fin effekt som understreket Fontenehusets åpenhet.

Deretter var det duket for artistgallaen med Hege Wilhelmsen først ute med en fin og innlevd versjon av "Summertime".

Med Pieter Kentrop på scenen tok det ikke lang stund før seteraden begynte å riste og shake i takt. Med å dra gitarstrengene langs mikrofonen ga han en forsmak på hva publikum kunne vente seg av hardspikka rock'nroll med et Mick Jagger'sk grin rundt munnen.

Overgangen til Josefine Gaski var stor, men ungjenta sang med en krystallklar og vakker stemme som hadde tatt fletta av Idol-dommerne hadde hun meldt seg på. "Somewhere over the rainbow" er ikke den enkleste å synge med sine lange vokaler og tydelige melodi som ikke tåler feilskjær. Nydelig var det.

Sang og moro

Som en spik spenna gær'n gamling med gåstol med revehale og flammer på siden kom Svein Kåre Skjelbostad inn på scenen. Sammen med utrolig morsomme og til tider over grensen ("at hun tør", som en publikummer hvisket) Marie Gisselbæk i sin stramme korpsuniform var de to konferansierer som fikk publikum til å gi seg ende over.

Multitalentet Jørn Atle Støa i samspill med sangpedagogen Ingvild Hasund var for undertegnete konsertens høydepunkt. De er rett og slett knallgode! Jøsses!

Å få servert Ringerikes beste sangerinne (med fare for å få kritikk) Marte Helleseters styrke, dybde og store register rett etterpå var bare utrolig bra. Med slike kulturkrefter på plass blir man glad over å bo i Hønefoss.

Etter pausen var det klart for en annen av Ringerikes gode sangerinner: Kristin Bjerkerud Breien. Med krigshit'en, "We'll meet again", bergtok hun salen før hun dundret løs med '80-talls hit'en "Alone".

Benthe Lie Fjeldheims inderlige sang var deretter en rolig opplevelse før kvartetten 4 Pleasure overtok med samstemt sang og stor sangglede.

Avslutningen med country & western med Risan fra Bærum var forfriskende bra.