Blant de danseglade var det flere jubilanter og bursdagsbarn som valgte dans fremfor bløtkake hjemme. Det gikk kjapt for seg på dansegulvet. Både Modum swingklubb og Hadeland swingklubb holdt takten i salen. Og selvsagt var «skjørtejentene» på plass. De valfarter Norge rundt på dansegalla.

- Jeg danser for Anders Jacobsen og jeg er veldig glad i å danse, hevdet Holes ordfører Per R.Berger i forbifarten.

Finskjorta hans var våt av svette etter mange svingom.

- Slik dans danset jeg mye da jeg var ung, smiler Hanna Nygaard.

Hun svingte seg med sønnen Arne Nygaard. Mange sang med av full hals på Lasse Johansens «Lilla söta fröken fräken» og «En litan stuga för två».

Ny tradisjon

For andre gang arrangerte Maj Helene Holstad og Klækken hotell Dansemoro, som de velger å kalle det. Siden oktober har de to arrangørene jobbet for å få til en reprise av suksessen, og det var det ingen tvil om at det ble. Lasse Johansen og Ingemars sto for musikken sist også, så de har nok en stor lokal fanklubb. Holstad syntes hun fikk mye tilbake for innsatsen i forkant da hun kikket utover 450 smilende gjester som danset og koste seg.

- I fjor hadde vi 520 her. Med vilje har vi gått litt ned på tallet for at det skal bli hyggeligere for publikum, sier Holstad.

Hele familien Holstad tok i et tak - døtrene Helene, Elisabeth, Kristine, ektemannen Stein Holstad og svigersønn Ivan Uhre. Klækken hotell hadde ansvar for servering og vakter. Rundt 190 dansemoro-gjester overnattet på Klækken. Svært fornøyd var også salgs- og bookingansvarlig Elin Stenersen.

- For oss er dette en stille tid på året og det skjer lite her siden det er starten på vinterferien, sier hun. Maj Helene Holstad opplyser at neste dansemoro på Klækken blir 9.oktober med Vagabond og Pk & Dansefolket. I februar neste år blir det gjenhør med Lasse Johansen og Ingemars, for målet er å arrangere dansemoro to ganger i året.