Det er krise i landet, alt er avlyst og pengestrømmen er tørket inn. Regjeringen er rause og deler ut den ene krisepakken etter den andre. Spørsmålet er hvordan krisepakkene treffer.

LES OGSÅ: Hønefossrevyens 20-årsjubileum utsatt inntil videre: – Det er selvfølgelig kjipt

Og det bekymrer oss i Korpsnett Norge at kulturministerens krisepakkemilliard ikke treffer oss som driver med korps. Den treffer faktisk ikke i det hele tatt!

Tapte billettinntekter

For krisepakken er innrettet slik at det er tapte billettinntekter fra avlyste arrangement som er vektlagt. Problemet for oss er at billettinntekter ikke er noen spesielt stor inntektskilde for korpsene, kanskje særlig ikke for skolekorpsene.

Korpsene drives ikke av billettinntekter, de drives av inntekter fra loppemarkeder, basarer, dugnadsarbeid for andre eller salg av julenek for den saks skyld. Kreativiteten er stor!

LES OGSÅ: Enighet om krisepakke til næringslivet – følg sendingen direkte!

Men siden kulturdepartementet har lagt opp til at inntekter fra disse områdene ikke kan regne med å bli kompensert på noen måte, står korpsene igjen med uniformslua i hånda.

Milliontap

Enkelte av våre medlemskorps har rapportert om tap på bortimot en million kroner bare denne våren.

Når man vet at dette er inntekter korpsene trenger for å drive med opplæring, vedlikeholde instrumenter og kjøpe inn noter resten av året, er det lett å forstå hva som vil skje om det ikke kommer bistand utenfra.

Allerede nå har vi fått klare meldinger fra flere korps som neppe makter å drive videre fra høsten av. Noen har allerede begynt å se bunnen av korpskassa.

Når kassa er tom

Og når kassa er tom, må selv de største og mest veldrevne korpsene gi seg.

Da blir det fort stille i korpsbevegelsens øvings- og konsertlokaler i mange år framover.