Gå til sidens hovedinnhold

Tre menn dømt til fengsel etter å ha banket opp feil mann i Hokksund

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre menn i tjueårene er i Borgarting lagmannsrett dømt til mellom tre og seks års fengsel for å ha banket opp «feil mann» i Hokksund i april i fjor.

Angrepet på mannen i 50-årene skjedde i fornærmedes hjem natt til 2. april 2016 i Hokksund i Buskerud. Ifølge dommen varte angrepet i om lag 30 minutter, med blant annet gjentatte slag og spark mot hodet.

Mannen ble også slått i hodet med sin egen elgitar og fikk slått ut en rekke tenner.

De tre mennene, som ifølge dommen har kjent hverandre siden oppveksten, forlot mannen liggende hardt skadd i leiligheten sin. Mannen klarte etter hvert å ringe ambulanse og ble liggende på sykehus i over tre uker etter angrepet, med blant annet hjerneblødning, brudd i høyre øyehule, flere ribbeinsbrudd og punktert lunge.

I en enstemmig dom delte lagmannsretten ut fengselsstraffer på henholdsvis seks år, seks år og ni måneder, og tre år og tre måneder. I tillegg er de tre mennene dømt til å betale fornærmede oppreisning på 200.000 kroner, i tillegg til i overkant av 142.000 kroner i ytterligere erstatning for tannskader.

Den ene tiltalte forklarte i retten at han tidligere på kvelden hadde fått telefon fra en venninne som sa hun hadde blitt forsøkt voldtatt av en mann, og at hun deretter ga ham adressen til denne mannen. Men på grunn av sterk beruselse, endte de tre mennene altså opp på feil adresse.

Alle de tre var under sterk påvirkning av GHB-rus i tillegg til alkohol, fremkommer det i dommen.

Kommentarer til denne saken