Kreativt stunt fra Hønefoss ungdomskorps

FOR DEG SOM SAVNER TORGKONSERTEN: Anne Sofie Aasen, PR-sjef i Hønefoss ungdomskorps, foran bilder på torget som viser korpset i aksjon.

FOR DEG SOM SAVNER TORGKONSERTEN: Anne Sofie Aasen, PR-sjef i Hønefoss ungdomskorps, foran bilder på torget som viser korpset i aksjon. Foto:

– Da vi forsto at nedstengning av samfunnet ville bli langvarig måtte vi tenke litt kreativt, spesielt til nasjonaldagen, sier PR-sjef for Hønefoss Ungdomskorps, Anne Sofie Aasen.

DEL

Både torgkonserten i mai og sommerkonserten i Søndre park måtte avlyses. Lenge så det også mørkt ut for 17. mai.

– Spesielt barnetoget og den tradisjonsrike konserten med Austjord, som har blitt et samlingspunkt for mange, vil helt klart bli savnet. Da kom ideen om å pynte opp litt på torget.

Med god hjelp fra sponsorer og gårdeiere, dekoreres to av vinduene med bilder av Hønefoss ungdomskorps, da vil vi i hvert fall være der visuelt.

– Også kan vi håpe at markedsføringen rekrutterer flere unge til korpset på sikt, sier Aasen.

På 17. mai skal Hønefoss ungdomskorps spille reveljen, som har vært en lokal tradisjon i snart 90 år, foruten krigsårene.

LES MER HER: Her kan du oppleve korpsmusikk på 17. mai

Marsjen «Reveljen» er transkribert av Alf Andersen, som var korpsets første dirigent og en av grunnleggerne sammen med skolebestyrer Espe.

Etter salutten på Blyberghaugen, starter oppvekkingen av byens befolkning. Bak det marsjerende korpset følger speiderne etter med flaggborg.

TRADISJONSRIKT: Hønefoss ungdomskorps blir heldigvis å høre på 17. mai, på Nordre torv eller via lydfil på sosiale medier.

TRADISJONSRIKT: Hønefoss ungdomskorps blir heldigvis å høre på 17. mai, på Nordre torv eller via lydfil på sosiale medier. Foto:

Reveljen spilles i repeat langs hele ruten, først en runde på nordsiden, også videre over på sørsiden av byens sentrum. Programmet avsluttes i Søndre Park med flaggheising, speiderbønn, og bekransning av minnebautaen over de falne i andre verdenskrig, opplyser Aasen.

Reveljen bli også bli tilgjengelig digitalt som lydfil på korpsets Facebook-side og YouTube. Her er det gjort tilgjengelig bilder av korpset, med hjelp av Carl August Klevjer.

– Vi håpe at det vil glede spesielt de som må holde seg innendørs denne dagen, sier Aasen på vegne av korpset.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken