Gå til sidens hovedinnhold

Kortreist julestemning i helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det som startet som «Prosjekt julemarked», har i prosessen vokst seg til «Jul i Hønefoss» – denne helgens arrangement spekket med juleopplevelser.

Innsendt

Initiativtakerne er Ringerike Utvikling, Kulturstiftelsen Fengselet, Ringerike Næringsforening, Kuben kjøpesenter og Sentrumsbutikkene i Hønefoss – med god støtte fra Ringerike kommune.

I Hønefoss sitter man ikke stille og venter på ny E16- og InterCity-utbygging. Sommerens braksuksess og publikumsfavoritt «Tour of Norway Festival Hønefoss» vekket en festivalspire i byen, som har ligget lenge nok i vinterdvale.

Nå blir det Jul med stor «J» i Hønefoss. Opplevelsene er mange og varierte – nok til å fylle en hel helg faktisk!

Jul for alle

Bestillingen var tydelig; julebyen Hønefoss skulle skinne – og være inkluderende. – Det har vært viktig for oss å gjøre Julemarkedet tilgjengelig for alle – og at vi skal kunne tilby opplevelser som ikke skulle koste noe.

Det har vi klart, takket være velvillige og julepatriotiske bidragsytere, forteller Tone Reneflot Thoresen i Ringerike Utvikling og Ellen Aasheim i Kulturstiftelsen Fengselet.

Man behøver nemlig ikke å grave dypt i lommeboken for å komme i julestemning i Hønefoss. Faktisk så behøver man ikke åpne lommeboken i hele tatt.

Fra scenen, som står plassert i skinnet fra julegrana midt på bytorget, blir det sang-, dans- og musikalinnslag tre dager til ende, mens korps, kor og nisser dukker opp rundt omkring i bybildet, både innen- og utendørs. Julelys og juletrær glitrer, hest og vogn frakter deg rundt i byen blant markedsboder og underholdningsbidrag til en duft av nykokte smultringer, varme juledrikker og andre go’saker fra julebodene.

I pepperkakelandsbyen, et bypatriotisk og dugnadsbasert prosjekt, blir det levende jule-fortellerkunst, mens man i Fengselshaven kan stifte bekjentskap med alt fra alpakkaer til Hardråde Vikingskipforening.

Les også

Linn og Linda har kontroll: – Nå rigger vi til julemarked

Julehandel og kaffekos

I tillegg til markedsboder med et bredt og spennende utvalg av unike kvalitetsprodukter, blir det rikelig med muligheter for å gjøre unna julehandelen på Kuben og i byens stemningsfulle sentrums- og nisjebutikker.

Når sulten melder seg, så står byens gjestfrie restauranter og kafeer klare til å ta imot små og store julegjester. Men best av alt – alt dette er innenfor gangavstand fra gode parkeringsmuligheter og rutebilstasjon.

Vel – Jul i Hønefoss kan, strengt tatt, ikke sies å være en storbyopplevelse. Men innholdet og julestemningen, den er den samme; god gammeldags julestemning gjennom hele byen – og det i et akkurat passe tempo – en kompakt julestemning som garantert vil tilfredsstille alle sanser og lommebøker.

Kommentarer til denne saken