Gå til sidens hovedinnhold

Korps i full frammarsj med flere i rekkene

Artikkelen er over 2 år gammel

Trodde du korps var avleggs? Nei da. HUK får stadig nye medlemmer. Unge medlemmer.

Det blåser riktig vei for Hønefoss Ungdomskorps.

– Vi har hatt veldig bra rekruttering denne sesongen, sier Evi Mathilassi Lien.

Nylig marsjerte seks musikanter fra skolekorps i distriktet inn i korpset. Nå er de allerede med i flere mesterskap korpset deltar i på vårparten.

– Det er morsomt at vi har fått med fem gutter og ei jente. Jentene er nemlig i overtall i skolekorpsene. Men den jenta vi har fått med, spiller slagverk, en instrumentgruppe med stor overvekt av gutter.

Pokal og heder

Korpset har en travel vår. Søndag deltok de i regionmesterskapet på Lillestrøm og hentet pokal for tredjeplass i tredje divisjon.

– Det er vi svært godt fornøyd med, sier Mathilassi Lien.

Onsdag 3. april er datoen for NM-konsert på Granvang sammen med Hadeland Janitsjar og Jevnaker ungdomskorps. Det blir generalprøven før korpset setter kursen mot Trondheim og NM i janitsjar torsdag.

Til NM for janitsjar

Hønefoss ungdomskorps stiller med 45 musikere på NM-konsert i Trondheim. Vi deltar i sjettedivisjon og har som mål å vinne divisjonen. I regionmesterskapet på Lillestrøm ga dommerne oss mange gode tilbakemeldinger som vi vil ta med oss når vi skal framføre «Machu Picchu» av Satochi Yagisawa for et større publikum, sier Mathilassi Lien.

I regionmesterskapet fikk korpset 90 poeng og første ærespris. Det var ti korps som deltok i denne divisjonen og de fleste av dem skal også konkurrere i flere divisjoner i NM i Trondheim.

Og lurer du på hvordan Machu Picchu låter, kan du høre den når HUK skal ha sommerkonsert i Søndre Park 8. juni.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.