Men Folkehelseinstituttet (FHI) er foreløpig ikke bekymret.

– Over tid viser smittetallene en jevn nedadgående trend. Det er alltid slik at tallene er høyere etter helga, sier fagdirektør Frode Forland.

I alt var det ved midnatt natt til tirsdag registrert 38.703 koronasmittede personer her i landet siden mars, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Ikke dramatisk

At det er registrert 58 flere smittede sammenlignet med samme dag forrige uke, er ifølge Forland ikke en dramatisk utvikling. Å se på én dag gir lite grunnlag for å si noe om en endring i smittetrenden, selv om de følger med på utviklingen fra dag til dag.

– Smittetallet er fremdeles lavere enn to andre dager forrige uke, og man ser en nedadgående trend i alle fylker utenom Viken, der tallet er noenlunde stabilt, sier Forland.

Han mener utviklingen de siste ukene viser at koronatiltakene har hatt effekt.

113 smittede i Oslo

Også hovedstaden har hatt en jevn nedgang i registrerte tilfeller de siste ukene, selv om smittetrykket er høyere enn andre steder i landet.

Det siste døgnet er det registrert 113 smittede i Oslo. Det er ti flere enn gjennomsnittet den siste uken, som var på 103 smittede per dag.

Da byrådet innførte sosial nedstenging av Oslo for fire uker siden, var ukesnittet 140 smittede per dag.

Bydelene Grorud, Stovner og Søndre Nordstrand har det høyeste smittetrykket.

151 koronapasienter på sykehus

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.553 nye smittetilfeller i Norge. Nærmere 2,4 millioner personer er til nå testet for koronavirus i Norge.

151 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var 19 flere enn dagen før.

Til sammen er 359 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

63,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.