Totalt 14 av de 240 ansatte ved godsterminalen på Alfaset har testet positivt for covid-19, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Alfaset er sentralen for hele Norge og hjertet og hjernen i Oslo. Det er en kritisk terminal for å få ting levert før jul, sier kommunikasjonsansvarlig Ole A. Hagen i Postnord til TV 2, som omtalte saken først.

Ingen av de smittede er sjåfører eller har vært i kontakt med kunder, men Postnord varsler likevel at smitteutbruddet vil påvirke juleleveransen.

– På grunn av ekstra smitteverntiltak og at noen er i karantene kan det oppstå endringer og forsinkelser i noen leveranser. Det beklager vi sterkt, og ber om forståelse for i denne situasjonen, sier administrerende direktør Robin Olsen i pressemeldingen.

Han understreker samtidig at de etter tett kontakt med bydelsoverlegen i Oslo har bestemt seg for å opprettholde driften ved deres terminaler.

– Vi forsterker våre smitteverntiltak, samtidig som vi gjennomfører hyppig testing. I sum vurderer vi at dette gjør det trygt for våre ansatte å jobbe ved terminalen, sier Olsen.