Korona-smittet i Ringerike lagt inn på sykehuset

INNLAGT: En person fra Ringerike er innlagt med koronavirus. Ringerike sykehus er for tiden satt i gul beredskap. Utenfor sykehuset er det satt opp et stort telt for mottak av pasienter som enten er bekreftet smittet av koronaviruset eller som man mistenker er smittet.

INNLAGT: En person fra Ringerike er innlagt med koronavirus. Ringerike sykehus er for tiden satt i gul beredskap. Utenfor sykehuset er det satt opp et stort telt for mottak av pasienter som enten er bekreftet smittet av koronaviruset eller som man mistenker er smittet. Foto:

En av de to personene med påvist korona-smitte fra Ringerike er innlagt på Ringerike sykehus og får oksygentilførsel.

DEL

En mann og en kvinne i 40-årene fra Ringerike fikk tidligere denne uken påvist koronasmitte. Begge har vært hjemme fram til nå, men torsdag ble en av dem innlagt på sykehuset.

– Tilstanden er ikke kritisk, men moderat, sier kommuneoverlege Karin Møller til Ringerikes Blad.

Hun ønsker ikke å si om det er mannen eller kvinnen som er innlagt.

– Kan gi lungebetennelse

Det dreier seg om pustevansker og pasienten er innlagt for å få oksygentilførsel, bekrefter Møller.

– Pasienten ble dårligere og dette er som kjent et virus som kan gi lungebetennelse.

Hun presiserer at terskelen for å legge en pasient inn på sykehuset er litt lavere enn normalt når det er påvist koronavirus. Man ønsker å være litt ekstra føre-var, sier hun.

Ikke kontroll på smittekildene

Det er ingen nye, påviste tilfeller av korona i Ringerike, Hole eller Jevnaker så langt torsdag. Dermed er det fortsatt 10 personer med påvist smitte totalt; fem i Jevnaker, to i Ringerike og tre i Hole. Flere tester er til analyse.

Mørketallene er dessuten store.

– Vi har ikke kontroll på smittekildene på alle de lokale tilfellene, bekrefter Karin Møller.

Hos enkelte kan smitten spores tilbake til for eksempel reiser i andre, smitteutsatte land, mens hos andre har man ikke funnet kilden.


Artikkeltags