Gå til sidens hovedinnhold

Korona-situasjonen: Slik jobber vi i lokalavisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er tilnærmet tomt i lokalene til Ringerikes Blad i Arnemannsveien. De aller fleste jobber fra hjemmekontor.

Det er en helt spesiell situasjon i Norge nå. Det rammer hardt, og det rammer mange. Rutiner bestemt onsdag gjelder ikke lenger, og ting vi trodde var farbare løsninger torsdag er saga blott.

Hver arbeidsdag i lokalavisen starter med morgenmøte for alle klokka 08.30. Da har for øvrig morgenvakta vår vært i sving et par timer allerede.

Fredag morgen skulle halve redaksjonen vært på våre kontorer i Arnemannsveien, mens resten skulle jobbe hjemmefra. Resultatet ble at bare fem medarbeidere er på plass i Arnemannsveien, mens resten jobber hjemmefra.

Videomøte

Vi hadde morgenmøte på Hangout. For de uinnvidde, og de er det sikkert noen av siden dette var nytt for mange av oss i avisen, er dette en måte å møtes på som fungerer både fra telefon med bare lyd – og som videosamtale.

Mange kan delta samtidig. Det fungerte fint – når vi ble enige om at alle skulle slå av mikrofonen når de ikke hadde ordet. Det blir litt som på skolen, det er nødvendig å ha litt disiplin.

Mikrofonen blir som å rekke opp hånda.

Hjemmekarantene

Vi er foreløpig mildt rammet av karantenebestemmelser, men det drar seg til.

Undertegnede er satt i hjemmekarantene etter å ha vært på ferie i uke 9. Min karantene går ut søndag. Torsdag kveld var beskjeden at det ikke gjaldt husstandsmedlemmer som ikke har vært på tur.

Fredag morgen kom det først beskjed om at det også gjaldt husstandsmedlemmer, så da ville huset bli fullt.

Mange i vårt distrikt har barn som kommer hjem fra reise i disse dager. Journalist Pål Trygve Mannsverk gikk klar av karantenebestemmelsene torsdag fordi det var gått to uker siden han kom hjem fra vinterferietur til London.

Fredag morgen måtte han også belage seg på å jobbe hjemme. Sønnen hans skulle komme hjem fra skoletur samme dag.

Journalist Marit Orø skulle også bli hjemmearbeidende de to neste ukene av samme grunn; et familiemedlem kom hjem fra utlandet på kvelden.

Men senere på dagen kom kontrabeskjeden: Husstandsmedlemmer av nordmenn som hadde vært i utlandet trengte likevel ikke å være i karantene.

Viktig papiravis

Ole Martin Solberg og Rune Smedshammer produserer papiravis for henholdsvis Hadeland og Ringerikes Blad. De to sitter nå på hvert sitt sted for å redusere risikoen for at begge blir syke.

– Papiravisen er kanskje den viktigste informasjonskilden for våre eldste innbyggere, som også er de mest sårbare. Derfor skal den være så fersk og oppdater som vi klarer, sier Solberg, som jobber hjemmefra.

Annonseavdelingen

Hanne Møller og Morten Jensen er våre to ansatte i markedsavdelingen.

Fredag jobber Morten hjemmefra, mens Hanne er på kontoret. Du når annonseavdelingen enten via e-post eller på telefon 32 17 95 00.

Resten av flokken er foreløpig ikke i karantene, men har de begrensninger som stenging av skoler og barnehager setter for oss.

Tips oss!

Vi skal dekke situasjonen på en god måte, og vil gjerne ha tips om smått og stort av konsekvenser. Det sender du for eksempel på e-post til oss.

Du kan også ringe oss på 474 40 000.

Kontoret vårt er stengt for publikum. Foreløpig går det an å ringe på ringeklokka i ordinær åpningstid for å få utdelt uteblitt avis.

FØLG DEN LOKALE KORONA-UTVIKLINGEN I VÅRT NYHETSSTUDIO

Bildeserie

Bildeserie: Slik jobber vi i Ringerikes Blad

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.