Håkon Walsøe Finnøen (17) fra Haugsbygd deltok sist helg under senior NM i Porsgrunn. Håkon svømte inn til flere personlige rekorder og kom i tillegg til B-finale på favorittøvelsen sin 50m butterfly.

Det er gøy å se at den enorme treningsmengden han legger ned gir resultater, og at han allerede i en så ung alder kan hevde seg sammen med de raskeste sprinterne i Norge.

Personlig rekord

Nikolai Sundt (15) fra Haugsbygd har også vist solide prestasjoner denne høsten. Han klarte å kvalifiserer seg til Ungdomsmesterskap i Stavanger i oktober på 100m bryst. Det var en fin erfaring for Nikolai som satte ny personlig rekord under UM.

Høstens største høydepunkt for Nikolai var allikevel kanskje under LÅMØ (Landsdel årsklassemønstringen) på Kongsberg i september, da han tok sølv på 200m bryst.

Elida Selte Hafnor (16) fra Norderhov og Julie Jakobsen (16) fra Jevnaker har også vist meget god treningsinnsats det siste året og setter personlige rekorder nesten hver gang de svømmer konkurranse. Elida har blant annet satt flere nye klubbrekorder denne høsten og viste også solid og jevn innsats under LÅMØ med en topp 10 plassering sammenlagt i konkurransen.

Det blir spennende å følge klubbens treningsvillige ungdom framover.

For klubbens eldre svømmere er det også endelig lys i tunnelen, da det er bestemt at det endelig blir masters-NM igjen i mars 2022. RSK har to klare medaljekandidater her i Claire Bigand (27) og Lars Magnus Walløe (38).

Triatlon

Triatlon-gruppa har også konkurrert en del dette halvåret, med gode prestasjoner: Gunnar Reklev (37) fra Røyse tok NM-bronse i sprint i sin klasse under NM i Arendal og gikk videre og vant Norgescupen totalt med best score over 4 løp. Han er med det også kvalifisert til neste års EM i München.

Morten Røsaasen (52) fra Hadeland deltok under langdistanse VM i Nederland i september i år, etter 3800m svømming, 180km sykling og 42,2km løping kom Morten inn til en fin-fin 14. plass i konkurranse med verdens beste utøvere mellom 50 og 55 år.

Nå er det sesongpause for triatlon, men oppkjøringen til neste sesong er allerede godt i gang, å vi venter spent på hva klubbens yngste utøver Espen Herstad (16) skal få til.