Gå til sidens hovedinnhold

Kongelig vei og utsikt – pluss Norges bratteste fotoutstilling

Venneforeningen Krokkleiva inviterer til markeringen av fornyelsen av Kongeveien, åpning av bildegalleri og Utsiktens dag.

Innsendt:

Lørdag 19. juni skjer det mye på Krokskogen i Hole. Venneforeningen Krokkleiva ønsker å vise publikum Kongeveien som har blitt restaurert de siste årene. Den fremstår nå som en kulturhistorisk perle i Kleiva.

Langs den samme veien har Foreningen dessuten etablert en ganske original fotoutstilling; Kleiva Turgalleri som består av 11 store fotografier med rustikke stålrammer. Bildemotivene er inspirert av Kleiva og Krokskogen og har tema som varierer fra Asbjørnsen og Moes folkeeventyr til historikk, natur og overtro.

Etter en offisiell åpning på parkeringsplassen nederst i Kleiva kl. 1100, blir det felles tur oppover Kongeveien. Underveis kommenteres Kongeveien og bildene i Turgalleriet.

Ved stiskillet til Nordkleiva henger det første bildet, så følger bildene i tur og orden oppover i det 1.5 km lange Turgalleriet. Det blir bokstavelig talt «Art for the heart» i Norges lengste og bratteste fotoutstilling.

Midtveis er det forfriskninger samt mulighet til å prøve de nye pause-benkene, med utsikt!

Oppe på toppen er Kleivstua åpen og selger is og godsaker – ute på tunet hvis været tillater.

Kongeveien i Kleiva er en populær turvei; for drøyt ett år siden viste telleapparatet at over 20 000 mennesker passerte årlig opp eller ned Kleiva. Med nytt Turgalleri og nyrestaurert vei, vil nok tallet bli langt høyere i tiden fremover.

Samme dag – lørdag 19. juni – er også Utsiktens dag. Det betyr at Utsiktens venner organiserer sin tradisjonelle folkemarsj fra Kleivstua til Kongens utsikt – med musikalsk tonefølge! Enkel servering på Kongens utsikt. Dagen legges opp slik at folk kan delta både på turen opp Kleiva fra Sundvollen og rekke marsjen fra Kleivstua til Kongens utsikt når de kommer opp.

Venneforeningene Krokkleiva og Utsiktens venner ønsker alle er velkomne!

(Gjeldende smittevernregler følges. Vi tar et lite værforbehold)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.