Premien var en times flytur over Hole, Jevnaker og Ringerike - og 20-åringen tok selv spakene.

Pilot Frøshaug

Premien var en luftig time i et Cessna 172, et småfly som tilhører Ringerike flyklubb. Med bitte litt hjelp til å lette og lande fra erfaren SAS-pilot Sten Fossum, men ellers var det Jørn Inge Frøshaug som selv holdt høyde og hadde styringen.

– Aller først må vi nok utover til Røyse, mente holeværingen.

I høstlig klarvær i vakre Holebygda sto mor klar til å vinke da flyet kom over hustaket med en glad vinner.

LES OGSÅ: Wand sikter mot Stortinget

Engasjert holeværing

Frøshaug har godt overblikk over Hole kommune også til vanlig, som folkevalgt i levekårsutvalg, formannskap og kommunestyre:

– Det er en myte at folk ikke er interesserte i politikk. TV-debattene om statsbudsjett og andre store saker kan naturlig nok føles profesjonalisert og fjernt. Men når vi snakker med folk om de dagligdagse tingene som berører dem, er det stort engasjement.

– Og det er helt avgjørende at vi som folkevalgte har god kontakt med folk i bygda, at vi får innspill og lytter til andre, sier han.

Nå er han i ferd med å vurdere framtidig studievalg. Han har prøvd seg litt som lærer, og trivdes med det, samtidig som jus-studiet også frister.

– Flyger blir det nok ikke av meg, selv om dette var en veldig morsom premie, sier Frøshaug.

Konkurransen ble publisert på www.formdinframtid.no tidligere i år. Andreassen Frøshaug vant hovedpremien, i tillegg til at fem personer vant et gavekort ved Hønefoss kino.

LES OGSÅ: Vil ikke ha noen ny debatt om sammenslåing