Gå til sidens hovedinnhold

– Mye står på spill | Karin Glesne

Artikkelen er over 2 år gammel

Eksamen er like rundt hjørnet. Lærerne lar deg ikke glemme det i hvert fall. De har snakket om eksamen siden første klasse, og før det igjen snakket lærerne på ungdomsskolen om eksamen. Alt vi lærer er til eksamen, og vi kommer til å få alt vi lærer på eksamen.

Puls Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange gruer seg til eksamen, og det med god grunn. Alt det vi har lært skal testes. Alle de timene vi har hatt og all innsatsen blir dømt på kun en prøve. Hvis man har en dårlig dag eller er syk på eksamen er det vanskelig å få rettet opp det.

Eksamen er jo så klart ikke hele karakteren, men eksamenskarakteren teller mye både på opptak til studier og på jobbsøking. Det er mye som står på spill når det kommer til eksamen, og nerver kan være nok til at du får en dårlig karakter.

Jeg vet selv hvor mye jobb man legger ned før en eksamen, og hvor sliten og nervøs man er. Man har som oftest hatt flere heldagsprøver i forkant, og for oss som går siste året, har også russetiden nettopp vært. Som om ikke det var nok, må man sitte i et rom fullt med mange andre folk som hoster, spiser eller skriver veldig høyt.

Det er mildt sagt mange forskjellige irritasjonsmomenter for en som prøver desperat å konsentrere seg, og det er ikke alltid like lett å stenge disse ute og fokusere.

Det er mye med eksamen jeg gjerne skulle endret på, men i bunn og grunn skulle jeg ønske at vi ikke hadde eksamen. Eksamen blir for mange en stor topp å skulle komme over, og fagene man kommer opp i får man ikke velge. Det er mye stress og forstyrrelser, i tillegg til at det blir mast over så mye at når man først har kommet til eksamen er man egentlig veldig lei. Det er ikke riktig at alt man har gjort i løpet av et år skal kunne dømmes ut ifra en prøve, når det er så mange faktorer som kan påvirke hvordan du gjør det på den prøven. 

LES OGSÅ: Fortvil ikke – slik består du de siste prøvene

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.