En julinatt ble politiet tilkalt til et utested i Hønefoss, der en Hønefoss-mann i 20-årene skal ha kranglet med en kamerat. Meldingen politiet fikk, gikk på at tiltalte hadde tatt kvelertak på en person.

Da politiet kom til stedet, ble tiltalte bedt om å forlate sentrum. Han innrømte i retten at han hadde blitt sur og at han da pleier å «gå i svart», men husket ikke hva han deretter hadde sagt.

Men det husket politimannen, og forklarte i retten at da han hadde bortvist Hønefoss-mannen, gikk tiltalte opp i ansiktet på politimannen og skrek at han skulle finne ut hvor politimannen bodde, og lemleste ham og skyte ham med pistol i hodet.

Truffet av spark

Da ble det besluttet at mannen i 20-årene skulle pågripes, og tre politimenn skulle få ham inn i politibilen. Da satte han seg til motverge ved å sparke kraftig bakover.

Alle de tre politimennene skal ha blitt truffet, og tiltalte ble lagt i bakken i påvente av en stor politibil som skulle kjøre tiltalte til arresten i Drammen. Da han spyttet mot politimannen han hadde truet, ble han påsatt en spyttemaske.

Vel inne i politibilen måtte han iføres såkalt «bodycuff», som begrenset bevegelsesfriheten hans.

I forbindelse med pågripelsen forulempet han politibetjentene ved bruk av skjellsord.

LES OGSÅ: Ringeriking tatt i 129 km/t i 80-sonen - fikk beholde førerkortet

Ikke første gang

Mannen ble funnet skyldig i å ha forsøkt å påvirke tjenestemennene til å unnlate en tjenestehandling ved trusler og vold. Han ble også dømt for ikke å straks ha rettet seg etter bortvisningen og forlatt sentrum. I tillegg ble han funnet skyldig i forulemping av offentlig tjenestemann.

I skjerpende retning la retten vekt på mannen nylig ble dømt for lignende forhold. Ringerike tingrett fant at forholdene var så alvorlige at det måtte reageres med ubetinget fengsel.

Straffen ble fengsel i 60 dager, med fradrag av 16 dager for utholdt varetekt. Dommen ble avsagt 14 dager etter hendelsen.

LES OGSÅ: Hønefoss-mann tatt åtte ganger for ulovlig kjøring