Gå til sidens hovedinnhold

Kneipekveld i koronaens tid: knallkonsert!

Innsendt

Onsdag 18. november inviterte HumBar og Agora Kulturkafé til krokonsert på HumBar. Med stramme rammer og begrensede antall billetter til salg, men likevel: konsert skulle det bli! Og det ble en etterlengtet kulturhøjdare i høstmørket! HumBar med fyr på peisen, vertskap med glimt i øyet og god service ved de kohort-organiserte bordene, hjemmebrygget øl, lokalet stemningsfylt belyst, og med nytt sceneveggbilde og gammel ølflaskesamling på kortveggen – alt som bidrar til å skape godkro-atmosfære!

Og rammen ble fylt av et spillesugent og inspirert trubadur-team; Elin Furubotn med sine hverdagspoetiske og fengende låter var i storform, Torbjørn Økland fylte ut lydbildet – og i tillegg til å kore spilte han vekselvis trompet, gitar, banjo og bouzouki med sedvanlig eleganse og feeling. Og som gjesteartist hadde de denne kvelden med seg Knut Hem (Hønefoss' eget svar på Ry Cooder) på dobro – og han koste seg og imponerte med enkelte lange, virtuose soloer. Låtene satt, artistene koste seg åpenbart, og HumBar ble etterhvert mer og mer som en leikegrind for lekne artister, inspirerte versjoner og instrumental-partier som sømløst vekslet på og gled over i hverandre. Tormod Aune besørget et lydbilde av beste merke!

Det er nok lenge til lokalene igjen kan fylles helt opp. Men denne onsdagskvelden har slått det fast: stemningen kan bli høy og inspirert okke som! Alle som kom syntes å ha det fint, og trygt. Kulturopplevelser gjør godt – både for artister og publikum! Og HumBar funker!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.