Gå til sidens hovedinnhold

Klare for Ringkollen rett opp

Ringkollen rett opp har for mange vært den store testen på om sommerens trening har vært bra.

Innsendt

Onsdag 25. august innledes denne trippelen med SpareBank 1 Ringkolltråkket. Her skal syklistene trå opp hele 560 høydemeter fra Vesterntangen til Ringkollen.

I neste øvelse Ringkollklyvern (6. september) er det joggeskoene som må fram. Når løperne etter starten på Vang Skole har nådd Ringkolltoppen har de lagt bak seg en distanse på seks kilometer, men da også 550 høydemeter.

Siste øvelse er Ringkollrullen (22. september) hvor deltakerne går på rulleski fra Vang skole til Ringkollparkeringen. Arrangementet retter seg også mot aktive mosjonister som bruker sommeren til å holde seg i form gjennom rulleski, løping og sykling.

God trening

Blant de mange som har hatt Ringkolltråkket som sommerens treningsmål er ungdommene i Ringerike sykkelklubb. Sist trening før konkurransen fant vi de på Puttemyra hvor de viste ferdigheter også i terreng.

Andreas Bagaasen Mork er blant de som vet hva han går til, da han også i fjor var med på å sykle bakkene opp fra Vesterntangen til Ringkollen. Han er ikke helt sikker på om han gleder seg til denne styrkeprøven, men er klar på at det er meget god trening.

NTG Bærum

Som tidligere år stiller også en stor gruppe syklister fra NTG i Bærum. Deres trener Lars Holm uttaler at rytterne ser fram til denne styrkeprøven og «varmer opp» med å sykle til rittet fra Bærum. Flere av rytterne har ambisjoner om å sette ny løyperekord.

Nytt av året er at det er satt opp gavepremier både i dame og herreklassen for de som sletter de gamle løyperekordene. Christina Holth, BOC Statkraft og er på 29,06, satt i 2017.. Magnus Kulset og Magnus Brynsrud delte seieren i fjor på ny løyperekord 23,11.

Det er anledning til å delta i en eller flere av konkurransene. Som tidligere år trekkes det også ut gavepremier i form av gavekort både i hver konkurranse og sammenlagt.

Siden mange større idrettsarrangementer ikke har latt seg gjennomføre i år har interessen rundt årets Ringkollen rett opp vært stor. Leder i arrangørklubben Ringkollen Skiklubb, Kjetil Gjerdalen, opplyser at arrangementet blir gjennomført i henhold til gjeldende retningslinjer for Covid. Det oppfordres blant annet til at ledsagere ikke oppholder seg i start og målområdet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.