Gå til sidens hovedinnhold

Klager politiet inn for Riksadvokaten etter faren ble drept på Hadeland

Sønnen til 66-åringen som ble drept i en politiaksjon på Jaren i fjor, klager nå saken inn for Riksadvokaten.

Det var i august i fjor at Tron Simen Lien døde etter å ha blitt truffet av tre skudd fra politiet inn i huset sitt på Jaren. 66-åringen var psykisk syk, han hadde forskanset seg inne i huset og oppførte seg truende.

Sønnen Tom Lien mener politiet gjorde mange feil, blant annet ved at verken han selv eller kommunelegen ble kontaktet under politiaksjonen. Kommunelege Are Løken er enig i at dette er kritikkverdig, og mener saken kunne ha fått et annet utfall om politiet hadde fått bistand fra helsepersonell. Det sa han til OA i forrige uke.

Les også

Spesialenheten om de dødelige skuddene fra Delta på Hadeland: – De gikk ikke lenger enn nødvendig for avverge angrep med motorsag

Spesialenheten for politisaker etterforsket to polititjenestemenn, men saken ble henlagt i forrige måned. Nå klager sønnen avgjørelsen inn for Riksadvokaten

– Vi mener at politiet med sine handlinger framprovoserte det som skjedde. Jeg noterer med interesse at kommunelegen i Gran mener noe av det samme, sier sønnens advokat Svein Holden.

Politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt påpeker at politiet denne dagen ble utkalt for å bistå AMK.

– I og med at saken er innklaget til Riksadvokaten, finner vi det vanskelig nå å kommentere nærmere avgjørelsen og uttalelser fremkommet av andre i etterkant, skriver han i en epost.

Les også

Sønnen Rudy fikk sjokktelefonen om situasjonen faren Tron Simen var i: – Jeg ble helt nummen og satt ut

Kommentarer til denne saken