Det var i januar at mannen, som kjørte fra Jevnaker mot Hønefoss, stoppet på en parkeringsplass for å ta en telefon. Det var dårlig brøytet, og han kjørte seg fast, fortalte han i retten nylig.

Mannen var lei seg som følge av private problemer, og mens han ventet på hjelp til å få løs bilen begynte han å drikke øl.

Ifølge hans egen forklaring drakk han to øl før hjelpen kom. Og da han hadde fått bilen løs, kjørte han videre.

LES OGSÅ: Over ti prosent flere ruskjøringssaker så langt i år: – I alle samfunnslag og over alt, dessverre

Havnet i grøfta

Etter noen kilometer kjørte han ut av veien. Han mente selv det var fordi det var litt glatt, litt dårlig brøytet og fordi han hadde litt for høy fart, så han seilte ut i svingen.

Nå satt bilen så godt fast at det trengtes et kraftig kjøretøy for å få den løs. Han forklarte i retten at han slo på musikk og ble sittende og drikke øl. Han anslo at han hadde drukket mellom seks og ti halvlitere øl da politiet kom.

Han ble tatt med til blodprøvetaking, og blodprøven viste at han hadde en promille på 2,28. Retten la til grunn at han hadde drukket to, eventuelt tre halvlitere med øl før han kjørte ut i svingen. Resten av promillen skal han ha sørget for etter utforkjøringen.

LES OGSÅ: Ble dømt i ekspressfart etter fyllekjøring

Bot på 49.000 kroner

Ringerikingen ble dømt for både promillekjøring og for å drukket alkohol mindre enn seks timer etter et trafikkuhell som kunne medføre politietterforskning. Han er tidligere dømt for promillekjøring.

Straffen ble fengsel i 30 dager og en bot på 49.000 kroner. Han mister førerretten i to år, og må ta full ny førerprøve for å kunne kjøre bil igjen når tapstiden er over.