Kjetil Engelstad (51) fra Hønefoss elsker motocross. I slutten av mai kjørte han inn til seier under EM-runden i Westeregeln i Tyskland, og også under løpet i Aalborg i Danmark imponerte han med gode resultater.

Siste og avgjørende EM-runde gikk av stabelen under 58-årsracet i Sverige lørdag og søndag.

– Det har blitt arrangert 58 ganger, og har dermed et annet navn neste år. Det blir konkurrert i forskjellige motorsport-grener, og det er totalt 700 utøvere fra sju forskjellige nasjoner til start, forteller Engelstad som representerer Jevnaker Motorklubb.

– Dette var tredje og siste runden i Cemar-cupen som da er europamesterskap i classic racing. Det var et veldig flott og proft arrangement hvor alle bor i depoet.

Fikk overraskelsesbesøk

Han kjører i EM-klassene Evo og Super Evo 50 år eller eldre, der motorsyklene ikke kan være nyere enn 1990 (Evo) og 1990-96 (Super Evo).

– I helgen ble det førsteplass i Evo og tredjeplass i Super Evo. Men sammenlagt etter alle løpene så ble det seier i begge klassene og jeg er europamester, sier Engelstad og smiler.

Ekstra moro var det at «muttern» og søstra kom på overraskelsesbesøk til Sverige og var til stede hele helgen.


– Jeg hadde med kompis Steinar Thorsrud som mekaniker og servicemann. Og så må jeg rette en stor takk til Ringdekk som skodde opp syklene mine med fire nye dekk.

Helgens løp fikk et trist bakteppe etter en tragisk ulykke i en annen motorsportgren, roadracing, lørdag. En nordmann omkom av skadene han pådro seg.

– Den andre som var involvert er fortsatt kritisk skadd. Det siste heatet vårt på lørdag ble ikke startet på grunn av ulykken, og i dag søndag var det et førermøte hvor alle ble informert.

– De valgte å la arrangementet gå som normalt i dag, vi hadde ett minutts stillhet og de som ønsket kunne kjøre med sørgebånd. I tillegg ble det flagget på halv stang, forteller Engelstad.